Vouchere de vacanță pentru angajații din domeniul privat! Câți bani se vor acorda

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
22/02/2019, 11:08
Vouchere de vacanță pentru angajații din domeniul privat! Câți bani se vor acorda GALERIE FOTO
Vouchere de vacanta ar putea fi oferite si angajatilor din mediul privat

Angajații din mediul privat ar putea primi și ei vouchere de vacanță de la stat! Liberalii care au venit cu propunerea legislativă spun că tichetele de vacanţă ar urma să fie deduse din impozitul pe venitul microîntreprinderilor, respectiv din impozitul pe profit. PNL a depus deja un proiect de lege, în Parlament, cu această prevedere.

„Alături de senatorul PNL de Vrancea Cătălin Toma, am inițiat și depus joi, 21 februarie, la Camera Deputaților, un proiect de lege privind acordarea voucherelor de vacanță în mediul privat. Propunerea noastră, susținută și de colegii din PNL, prevede acordarea voucherelor de vacanță în valoare de 1.450 lei/an/persoană, pentru angajații din mediul privat, care să fie deduse din impozitul pe venitul microîntreprinderilor, respectiv din impozitul pe profit”, a transmis deputatul Ion Ştefan.

Voucherele de vacanță pentru angajații din mediul privat ar elimina discriminarea

Liberalii spun că, prin această propunere, se asigură un tratament similar angajaților de la privat și de la stat și se elimină discriminarea în privința veniturilor. „Acordarea acestor vouchere de vacanță și celor din mediul privat va stimula și industria turismului, aducând încasări suplimentare la bugetul de stat. Angajatul din sectorul privat căruia îi cresc veniturile își poate petrece o vacanță în țară, cu rol de recuperarea capacității de muncă, iar acesta va avea un grad de motivare ridicat și așa putem vorbim despre creșterea productivității muncii”, spune Ştefan.

vouchere de vacanta privat
Libertalii spun ca voucherele de vacanta acordate si in mediul privat ar elimina discriminarea

Deputatul PNL susține că „amendamentul este o măsură bine venită în favoarea angajatului căruia îi cresc veniturile reale, dar și în favoarea angajatorului care are posibilitatea să acorde angajaților, pe lângă salariu, și tichete pentru vacanțe la stațiunile din țară”.

În prezent, voucherele de vacanţă sunt acordate doar angajaţilor de la stat, iar aceștia nu au voie să le folosească decât în țară. Tichetele, care s-au dovedit a fi o gură de aer pentru turismul autohton, sunt în valoare de 1.450 lei, iar acestea vor fi acordate angajaţilor din sectorul public şi în următorii doi ani – 2019 şi 2020, potrivit deciziei Executivului Dăncilă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×