Vladimir Găitan, sfâșietor: „Simt că sfârșitul e aproape!” Se luptă cu o boală cruntă

Vladimir Găitan, marele actor, a făcut câteva declarații cutremurătoare în ceea ce privește starea sa de sănătate.  În cursul zilei de 5 ianuarie a fost sărbătorit la Teatrul de Comedie din Capitală pentru frumoasa vârstă de 85 de ani. Cu această ocazi, artistul s-a întâlnit cu numeroși prieteni din breaslă și au săbătorit pe cinste.

Din păcate, maestrul se luptă de mai bine de 30 de ani cu o formă de cancer al sângelui, astfel că fiecare zi reprezintă o luptă câștigată pentru el și pentru familia și prietenii săi.

Vladimir Găitan, despre problemele de sănătate: „Mă bucur că nu am fost uitat. Simt sfârșitul!”

Cunoscutul actor Vladimir Găitan a uimit la aniversarea sa cu declarații care i-au făcut pe cei prezenți să amuțească„Simt că sfârşitul îmi e aproape, de aceea nu vreau să ratez aniversarea teatrului, un eveniment de o asemenea anvergură. Iubesc acest teatru şi am fost ani de zile pe scena lui.

Vladimir Găitan în tinerețe

Mă bucur că aici joacă şi fiica mea. Când am debutat, a fost angajat şi un pompier, care la o primă repetiţie s-a urcat pe scenă şi i-a luat ţigara din gură unui coleg. A fost imediat dat afară că a îndrăznit aşa ceva. Mă bucur că am jucat ani de zile în piese importante pe scena teatrului şi că nu am fost uitat”, a mărturisit artistul.

Cum a aflat Vladimir Găitan de boala sa?

Artistul a aflat dintr-o pură întâmplare de ceea ce avea să-i fie luptă toată viața. Vladimir Drăgan a povestit că a aflat de problemele sale de sănătate pe când avea doar 40 de ani. „O doamnă doctor a fost foarte intrigată de roşeaţa nefirească a feţei mele şi m-a invitat să fac nişte analize. Aveam 40 de ani atunci. Eram un bărbat în putere. Policitemia vera (aşa se numeşte boala) a fost declanşată de radiaţiile de la Cernobîl sau de o disfuncţie provocată de acestea. Măduva spinării produce mai multe globule roşii decât albe, iar sângele este foarte gros şi pericolul unui accident vascular este iminent.”

Vladimir Găitan

„Medicaţia trebuie să-l fluidizeze cât mai mult ca să nu ajung acolo. A fost îngrozitor, dar până la urmă m-am resemnat cu ideea şi am încercat să supravieţuiesc. Doctorii îmi mai dădeau doar zece ani, iar eu am fost un obraznic şi m-am încăpăţânat să trăiesc. Această boală mi-a interzis orice mişcare sportivă grea. În fiecare dimineaţă noptiera mea se goleşte de câte cinci-şase pastile”, a povestit Vladimir Găitan despre boala sa.