Vlad Voiculescu, război total cu Gabriela Firea! Plângere penală pentru delapidare împotriva Companiei municipale de iluminat public

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
21/02/2020, 13:19
Vlad Voiculescu, război total cu Gabriela Firea! Plângere penală pentru delapidare împotriva Companiei municipale de iluminat public GALERIE FOTO
Vlad Voiculescu a taxat-o pe Gabriela Firea, actualul primar al Capitalei pentru companiile municipale pe care aceasta le-a înfiinţat. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Candidatul PLUS pentru funcția de primar general al Capitalei, Vlad Voiculescu se află într-un război total cu Gabriela Firea! Acesta a anunțat că va depune plângere penală pentru infracţiunea de delapidare pe numele conducerii companiei municipale de iluminat public din cadrul Primăriei.

Vlad Voiculescu, război total cu Gabriela Firea!

Voiculescu și-a explicat și gestul și susține că faptele acuzate au avut loc anul trecut atunci când el a fotografiat o maşină a companiei întinzând mesh-uri pentru PSD.

Candidatul PLUS spune că această companie municipală nu poate prezenta dovezi că a avut un contact cu partidul Gabrielei Firea pentru astfel de acţiuni

Plângere penală pentru delapidare împotriva Companiei municipale de iluminat public

„Ce a făcut compania municipală? Presupun că la directiva doamnei Firea este să mă dea în judecată şi să spună că acea companie era acoperită de un contract pentru 19 aprilie, lucru fals. (…)

În cadrul procesului, atunci când li s-au cerut documente, au ataşat nişte contracte cu alte partide, din alte zile, aşa încât pe 19 aprilie nu exista niciun contact cu PSD.

Asta înseamnă nici mai mult, nici mai puţin decât delapidare. Asta înseamnă folosirea banului public pentru servicii către PSD, partidul doamnei primăriţe. Pe 19 aprilie noaptea, ca PSD, au prestat servicii pentru PSD. Când li s-a cerut transparenţă, ce au făcut este să atace” a afirmat Vlad Voiculescu

”Mă aştept ca dânşii să spună în justiţie cine le-a cerut să facă asta”, a spus Voiculescu care nu s-a oprit aici. Candidatul PLUS a explicat că pierderile acestei companii reprezintă o treime din cifra de afaceri a companiei municipale  în anul 2018, respectiv cinci milioane de lei. Adică bani pierduţi „prestând servici către diverşi prieteni politici ai primarului”.

Vlad Voiculescu acuză și lipsa de transparenţă în activitatea companiilor municipale înfiinţate la nivelul Primăriei generale a Capitalei în mandatul Gabrielei Firea, atât în ceea ce priveşte cheltuirea banilor, cât şi în ceea ce priveşte numărul mare de angajaţi „care să devină dependenţi de o persoană şi anume. primăriţa noastră care ar vrea să fie din nou aleasă”.

Voiculescu  susţine că aceste companii municipale „oferă sinecuri” pentru apropiaţii primarului general, că „vor şi reuşesc, în bună măsură, să piardă urma banilor”, dar şi să „presteze servicii pentru partidul primăriţei”.

Compania Municipală Iluminat Public respinge acuzaţiile

CMIPB respinge acuzaţiile lui Vlad Voiculescu şi anunţă că îl va da în judecată pe candidatul PLUS la Primăria Capitalei.

Respingem toate acuzaţiile lansate de domnul Vlad Voiculescu şi subliniem că acestea sunt acuzaţii false, mincinoase, care afectează grav imaginea şi activitatea companiei. Compania noastră a încheiat un contract, cu respectarea tuturor prevederilor legale, pe care l-a realizat conform prevederilor legale, pentru care a facturat şi a încasat contravaloarea serviciilor, conform prevederilor legale. (…) Cu privire la afirmaţiile false legate de angajarea unor case de avocatură, precizăm că CMIPB este reprezentată, în toate litigiile existente, exclusiv prin consilier juridic, angajat al societăţii, şi nu a încheiat contracte cu nicio casă de avocatură. Având în vedere aceste noi afirmaţii, făcute în mod public, în scopul denigrării imaginii societăţii noastre, precizăm că ne rezervăm dreptul de a-l acţiona din nou în instanţă pe domnul Voiculescu„, arată CMIPB.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×