Vlad Voiculescu, lider în sondajele pentru Primăria Capitalei! Mesaj ferm pentru liberali și Nicușor Dan. Gabriela Firea ar intra în turul 2 dacă acesta s-ar organiza

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
07/01/2020, 12:16
Vlad Voiculescu, lider în sondajele pentru Primăria Capitalei! Mesaj ferm pentru liberali și Nicușor Dan. Gabriela Firea ar intra în turul 2 dacă acesta s-ar organiza GALERIE FOTO
Vlad Voiculescu ar câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Vlad Voiculescu este lider în sondajele pentru Primăria Capitalei! Candidatul PLUS a prezentat într-o conferinţă de presă, un sondaj de opinie comandat de partid. Conform acestuia, el ar fi votat de cei mai mulţi bucureşteni, la alegerile locale.

Vlad Voiculescu, lider în sondajele pentru Primăria Capitalei!

Vlad Voiculescu ar lua nu mai puțin din 35% din vocturile electoratului. S-ar clasa la o diferenţă de 7 procente faţă de candidatul PSD, Gabriela Firea, cea care ar intra în turul 2 dacă acesta s-ar organiza.

Actualul primar General al Capitalei, Gabriela Firea, ar fi votată de 28% dintre bucureştei. Candidatul PNL, Rareş Bogdan, ar primi 23% din voturi, potrivit sondajului intern comandat de PLUS.

Mesaj ferm pentru liberali și Nicușor Dan

Conform cercetării sociologice prezentate chiar de Vlad Voiculescu, şi Alianţa politică USR- PLUS se clasează pe primul loc în preferințele bucureştenilor, cu 30%. La partide lucrurile se schimbă față de lupta pentru fotoliul de primar.

Astfel, PNL este pe locul 2 având un procent de 25%, în timp ce PSD este abia a treia formațiune politică în preferințele bucureștenilor cu 16%. Celelalte partide sunt la ani lumină de acest top 3 prezentat de Vlad Voiculescu.

Uniunea ALDE-Pro România abia a scos un  4%, PMP- 3%, o alianţă independentă – 1%. De remarcat că în acest sondaj nu mai puțin de 12% dintre bucureşteni s-au declarat deocamdată nehotărâţi.

Alți 9% au spus că nu vor vota la alegerile locale. Culmea, în sondajul alianței și Nicușor Dan ar câștiga alegerile. Astfel, echipa lui Nicuşor Dan ar primi 47% din voturi, în timp ce lista lui Vlad Voiculescu, 39% din voturi.

De altfel, Voiculescu a și recunoscut că rezultatele sociologice arată că „oricare dintre candidaţii Alianţei USR-PLUS ar câştiga alegerile locale, în Bucureşti”. Voiculescu n-ar spune nu dacă i s-ar cere să-l susțină pe Nicușor Dan în alegerile pentru Primăria Capitalei.

„Îl voi susţine, dacă Alianţa va decide că el este candidatul. Îl invit chiar mâine să semnăm un acord. Ce spunem noi, de la PLUS, este că avem nevoie de responsabilitate. Să privim mai întâi interesul public, apoi interesul Alianţei”, a precizat Voiculescu.

 

 

 

vlad voicul

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×