Virusul din China, o nouă victimă. Cel puțin 41 de persoane au intrat în contact cu maladia

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
17/01/2020, 10:13
Virusul din China, o nouă victimă. Cel puțin 41 de persoane au intrat în contact cu maladia
Maladia periculoasă din China a făcut o a doua victimă. Sursa foto: Hepta.ro

Un virus misterios care provoacă pneumonie în rândul locuitorilor din China a dus la moartea două persoane și îmbolnăvirea altora 41. Comisia pentru Igienă şi Sănătate din Wuhan a transmis că virusul s-ar putea răspândi la nivel mondial.

Penumonia virală din China a făcut o nouă victimă

O pneumonie virală apărută luna trecută în China continuă să facă victime. Autoritățile sanitare au declarat că un bărbat în vârstă de 69 de ani a murit miercuri, 15 ianuarie 2020, după ce a fost depistat cu maladia al cărei agent patogen face parte din familia SARS (sindrom respirator sever acut).

Comisia pentru Igienă şi Sănătate din Wuhan a precizat că este a doua persoană care moare după ce a intrat în contact cu misterioasa pneumonie virală. Bărbatul a început să se simtă rău pe 31 decembrie 2019, dar după 5 zile starea sa de sănătate a început să se deterioreze dramatic.

Din nefericire, bărbatul a suferit o miocardită severă, o funcție renală anormală și totodată, i-au fost afectate mai multe organe care în cele din urmă au cedat ducând la moartea pacientului. Ultimul bilanţ disponibil arată că sunt cel puţin 41 de bolnavi, dintre care cinci se află într-o stare gravă.

Ce măsuri au luat autoritățile din China în privința acestei maladii

Autoritățile sanitare chineze au deschis o anchetă de amploare și au ajuns la concluzia că mulți dintre pacienții care au fost infestați cu acest virus misterios au un numitor comun. Majoritatea bolnavilor sunt vânzători într-o piață de fructe de mare și pește din Wuhan.

În urma acestei anchete municipalitatea a luat și primele măsuri. Piața specializată în vânzarea angro de fructe de mare şi peşte a fost închisă pentru a se efectua mai multe operațiuni de dezinfecție și analize care să stabilească de unde provine virusul pneumologic.

China nu este singura țară afectată de virusul misterios

În plus, autoritățile chineze au declarat că misterioasa maladie a fost depistată și la mai mulți pacienți din Thailanda și Japonia. Oficialii dintre cele două țări au stat de vorbă cu pacienții și au ajuns la concluzia că bolnavii s-au deplasat la Wuhan, China, înainte de a se îmbolnăvi.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) trage un semnal de alarmă și avertizează restul țărilor asupra răspândirii acestei maladii periculoase. OMS consideră că noul coronavirus din China este puternic, iar spitalele din întreaga lume trebuie să se pregătească pentru acest scenariu.

„Lumea s-a confruntat cu două situații opuse – una extrem de gravă, în 2002, cu acel sindrom SARS care producea o infecție respiratorie adesea mortală și care a reușit să fie controlat după ce s-au înregistrat 800 de decese în China. 

A doua situație – o altă boală, mult mai puțin agresivă, care se manifestă în Orientul Mijlociu și care dă anumite infecții respiratorii, pneumonii, care au o evoluție mai puțin gravă”,a spus președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, scrie digi24.ro.

  • 2 victime a făcut virusul misterios din China
  • 41 de persoane sunt internate la spital după ce au intrat în contact cu virusul

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×