Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis, noi tensiuni! Premierul i-a dat o nouă replică privind bugetul pe 2019

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
12/03/2019, 15:24
Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis, noi tensiuni! Premierul i-a dat o nouă replică privind bugetul pe 2019 GALERIE FOTO
Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis, noi tensiuni!

Guvernul va adopta, marți, ordonanța de urgență pentru stabilirea plafoanelor bugetare, după ce judecătorii CCR au hotărât că legea plafonării indicilor bugetari este neconstituțională. Astfel, relația dintre Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis are parte de noi tensiuni. Premierul României i-a dat, în ședința de Guvern, replică liderului statului, după ultimele critici venite de la Cotroceni pe buget, susținând că declarațiile lui sunt ”iresponsabile”. Dăncilă îl acuză pe Iohannis de dezinformare și, mai mult, a spus că ”nu are nicio limită și face un joc electoral”.

Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis, noi tensiuni!

„Am avut senzația că ne-am întors în timp, în anul 2013, când un alt președinte promulga doar bugetul asigurărilor sociale de stat cu aceleași minciuni. Președintele României îi dezinformează din nou pe români, inventând explicații ridicole de ce a luat decizia de a bloca adoptarea bugetului pentru anul 2019. Este în mod evident un joc electoral pe care îl face însă pe spatele românilor. Dl președinte Iohannis dovedește că nu cunoaște lucruri elementare, când a afirmat că lipsesc 1,4 mld de lei de la bugetul de pensii.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

În realitate, în anul 2019 bugetul va avea un excedent de 1,7 mld lei, ca urmare a transferului de contribuții de la angajator la salariați, o altă măsură pe care dl președinte Iohannis a criticat-o, măsura care însă și-a arătat eficiența. O altă dezinformare pe care dl președinte a aruncat-o cu nonșalanță în spațiul public este legată de mărirea pensiilor.

Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis, noi tensiuni! Premierul i-a dat o nouă replică privind bugetul pe 2019
Premierul i-a dat o nouă replică privind bugetul pe 2019

”nu are nicio limită și face un joc electoral”

Dl președinte ar trebui să citească cu atenție măsurile pe care le-a luat Guvernul României, pentru că am mărit anticipat pensiile începând cu 1 iulie 2017 pentru anul 2018 și la 1 iulie 2018 pentru anul 2019, cu mai mult decât rata inflației și creșterea reală a salariului mediu brut. Dacă am fi făcut ce cere dl președinte Iohanni și partidul său, pensiile românilor ar fi fost mult mai mici decât în prezent.

Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis, noi tensiuni! Premierul i-a dat o nouă replică privind bugetul pe 2019
Premierul îl acuză pe Iohannis de dezinformare

Consider total iresponsabile declarațiile dlui președinte, care se joacă cu sentimentele oamenilor și creează în rândul pensionarilor îngrijorări că nu există bani de pensii, afirmație care nu are nicio bază reală. (…) O spun cu fermitate, pensionarii nu au niciun motiv să-și facă griji. Așa cum ne-am angajat vom continua majorarea pensiilor prevăzută pentru 1 ianuarie 2020, de la 1 septembrie anul acesta, adică cu trei luni mai devreme decât stabilisem inițial. Guvernul României are bani pentru plata pensiilor și pentru asigurarea tuturor drepturilor stabilite prin lege. De altfel, astăzi adoptăm OUG prin care pensionarii vor beneficia de aproximativ 60 de mii de bilete de tratament balnear, care se vor acorda prin Casele județene de pensii publice. (…) Guvernul a alocat peste 335 de mil de pentru biletele de tratament balnear”, a spus premierul României.

„aprobăm astăzi plafoanele bugetare pe termen mediu pentru anumiți indicatori economici”

„Aprobăm astăzi, prin ordonanță de urgență, plafoanele bugetare pe termen mediu pentru anumiți indicatori economici. Facem acest lucru în deplin acord cu decizia Curții Constituționale a României, astfel încât să nu mai poată fi invocată nicio barieră în calea promulgării bugetului. Actul normativ a fost elaborat pe baza obiectivelor, măsurilor și țintelor prevăzute de strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2019-2021 și are în vedere alocarea eficientă a fondurilorpublice și cheltuirea cu responsabilitate a banilor publici”, a informat Dăncilă.

Închide ×