Viorica Dăncilă s-a râzgândit! Guvernul ei majorează salariul minim

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
29/10/2019, 11:32
Viorica Dăncilă s-a râzgândit! Guvernul ei majorează salariul minim GALERIE FOTO
Viorica Dăncilă spune că salariul minim o să fie mărit de guvernul ei. Sursa foto - facebook

Premierul demis Viorica Dăncilă s-a râzgândit! Guvernul ei va majora în cele din urmă salariul minim în următoarea şedinţă a Executivului. Culmea, președintele PSD anunțase inițial că lasă această măsură pregătită pentru a fi adoptată de viitorul Guvern. „Am pregătit mai multe proiecte, pe care viitorul guvern să le poată adopta. În Guvernarea PSD am crescut succesiv salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

Viorica Dăncilă s-a râzgândit!

Am făcut demersurile necesare ca acesta să fie majorat, începând cu anul viitor, la 2.262 de lei, iar pentru angajaţii cu studii superioare şi vechime de cel puţin un an în domeniul studiilor superioare, la 2.620 de lei lunar. După-amiază vom avea consultări pe această temă cu reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor în cadrul Consiliului Naţional Tripartit”, a spus, în primă fază premierul demis Dăncilă.

Până la urmă șefa social democraților a revenit asupra deciziei. După discuţiile cu sindicatele, premierul demis a anunţa că Guvernul Dăncilă va aproba proiectul. „Astăzi am avut Consiliul Naţional Tripartit, am vorbit cu sindicatele, în şedinţa de luni mărim şi salariul minim. Noi vrem să ne ţinem de promisiuni, până în ultima clipă ceea ce am promis pentru oameni vrem să facem, mai ales că nu vin vremuri aşa de bune pentru români”, a spus Dăncilă, la România TV.

Guvernul ei majorează salariul minim

O altă veste importantă este aceea că banii pentru primării prin Programul Național de Dezvoltare Locală vor fi alocaţi însă, aşa cum anunţase guvernul. „Vom aproba astăzi în Guvern alocarea fondurilor necesare pentru finanțarea Programului Național de Dezvoltare Locală, etapele I și II. Este un program de succes, a cărui implementare a generat rezultate concrete și a contribuit la dezvoltarea tuturor localităților, îndeosebi a celor mai sărace.

 Fiecare comunitate locală, indiferent de apartenența politică a primarului, a beneficiat de cel puțin un proiect de dezvoltare. Sunt argumente solide și sper ca viitorul Guvern să țină cont de ele și să continue acest program în beneficiul românilor”, a mai precizat premierul.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×