Viorica Dăncilă, reacție după atentatul de la Strasboutg: Îl condamn cu fermitate

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
12/12/2018, 10:24
Viorica Dăncilă, reacție după atentatul de la Strasboutg: Îl condamn cu fermitate

Premierul Viorica Dăncilă a reacționat în urma atentatului de la Strasbourg. Aceasta a transmis pe Twitter un mesaj prin care își exprimă întristarea vizavi de atacul armat ce a avut loc la târgul de Crăciun ieri seară , 11 decembrie.

În urma atentatului au fost ucise patru persoane și 12 rănite – din care opt se află în stare gravă. Atacatorul nu a fost prins, însă poliția a reușit să-l identifice. Acesta are 29 de ani și ar fi trebuit să fie arestat în ziua atentatului, însă polițiștii nu l-au găsit acasă când au venit să-i percheziționeze imobilul.

Mesajul Vioricăi Dăncilă în urma atacului de la Strasbourg

Viorica Dăncilă, reacție după atentatul de la Strasboutg Îl condamn cu fermitate
Viorica Dăncilă, reacție după atentatul de la Strasboutg Îl condamn cu fermitate

„Am fost profund întristată de teribilele veşti venite de la Strasbourg. Condamn cu fermitate acest atac asupra unor oameni nevinovaţi, care nu doreau decât să viziteze târgul de Crăciun. Gândurile mele se îndreaptă către victime şi familiile lor”, a scris Viorica Dăncilă pe contul său de Twitter.

Atacatorul are 29 de ani și se numește Cherif Chekatt, acesta era în atenția autorităților de mai mult timp, fiind un suspect foarte periculos. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat că nu există victime de cetățenie română până la ora actuală:

„Consulatul General al României la Strasbourg are în atenţie incidentul petrecut marţi seara în Piaţa Kleber şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia şi identitatea persoanelor afectate”, a precizeazat MAE

„Consulatul General al României la Strasbourg are în atenţie incidentul petrecut marţi seara în Piaţa Kleber şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia şi identitatea persoanelor afectate”, a mai comunicat Ministerul Afacerilor Externe.

Eurodeputatul Cristian Preda se afla în Parlamentul European la ora atentatului. „Sunt în momentul acesta la Parlament. Am fost informați în reuniunea pe care o aveam acum o oră, trei sferturi de oră, că s-au petrecut incidente cum ați pomenit, împușcături în centrul orașului. Am încercat să plec pentru că aveam întâlnire cu Maia Sandu și Andrei Năstase, undeva în centrul orașului.

N-am putut să plec pentru că suntem sub consemnul poliției. Maia Sandu și Andrei Năstase sunt ok. Am luat legătura telefonic cu ei. Sunt în centru și mi-au zis că au văzut desfășurarea poliției și chiar o parte dintre răniții care sunt în centru. Înțeleg că sunt 7 răniți confirmați, dar operațiunea e în curs. Tot ce ni s-a spus e că poliția încearcă să prindă făptuitorul sau făptuitorii. Nu e deocamdată clar. Suntem în așteptarea informațiilor. Deocamdată se vorbește despre o operațiune a poliției. Nu știm dacă există elemente pentru a descrie ce s-a întâmplat ca un atac terorist.”

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×