Viorica Dăncilă, mesaj pentru Klaus Iohannis după CEx: „Îl voi suna. Sper să fie responsabil”

Ionuţ Cataramă   
în Stiri de ultima ora
20/02/2019, 08:48
Viorica Dăncilă, mesaj pentru Klaus Iohannis după CEx: „Îl voi suna. Sper să fie responsabil” GALERIE FOTO
Viorica Dăncila susține un discurs

Ieri, la finalul Comitetului Executiv al PSD,  premierul Viorica Dăncilă a făcut câteva declarații referitoare la noile propuneri pentru Ministerul Transportului și cel al Dezvoltării, cât și despre OUG pe Justiție:

„La Ministerul Transporturilor să meargă Răzvan Cuc, iar la Dezvoltare și ca vicepremier Daniel Suciu. Acestea sunt cele două nominalizări, care cred eu că trebuie acceptate de dl. Iohannis. Le voi trimite mâine. Îl voi și suna. Sper ca de această dată să fie responsabil și să înțeleagă că oamenii așteaptă multe de la noi. În același timp, avem pe agenda europeană foarte multe dosare care țin de Ministerul Transporturilor și de Dezvoltare. Dincolo de jocul politic, mai important e ce se întâmplă în țară.”

Viorica Dancilă, mesaj lui Klaus Iohannis, după CEx

„Plec de la ideea de bună credință. Nu vreau să plec de la ipoteza că președintele va respinge încă o dată propunerile, pentru că acest lucru ar fi dezastruos. Dacă se va întâmpla, vom lua o altă decizie în CEX.”

Viorica Dăncila, mesaj Klaus Iohannis
Viorica Dăncila, mesaj Klaus Iohannis

Referitor la proaspăta numire în fruntea Ministerului Transporturilor  aceasta a declarat:  „Vreau să spun că nu a fost schimbat, ci și-a dat demisia atunci. Are experiență, a mai fost ministrul al Transporturilor.” Despre alocații: „Votul s-a dat în Parlament pe mărirea alocațiilor, dar dacă nu modificam legea, nu puteam pune în aplicare mărirea. Nu știați că dau astăzi. Eu nu știam astăzi dacă această OUG (n.r – pe Justiție) apare pe lista suplimentară sau nu, pentru că nu știam dacă ia toate avizele. Voi avea o discuție despre această OUG cu prim-vicepreședintele Timmermans la Madrid și îi voi explica pe larg ce presupune această ordonanță.”

După aproape trei luni fără miniştri la Transporturi şi Dezvoltare, social-democraţii s-au reunit în cursul zilei de ieri să facă alte  nominalizări, altele decât cele refuzate anterior de președintele României: Lia Olguța Vasilescu, la Dezvoltare și Mircea Drăghici, la Transporturi.  Oficialii partidului socialist speră ca noile numiri să fie luate în considerare de Klaus Iohannis, presedintele României, dacă nu, aceștia vor lua în viitorul CEx o măsură mult mai dură la adresa acestuia.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×