Viorica Dăncilă l-a înfiat pe Victor Florin! Cum a aflat fiul premierului că a fost adoptat

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
21/01/2019, 09:23
Viorica Dăncilă l-a înfiat pe Victor Florin! Cum a aflat fiul premierului că a fost adoptat GALERIE FOTO

Victor Dăncilă, fiul premierului, care a fost criticat pentru apariția sa de la Ateneul Român, nu este fiul natural al primului ministru. Viorica Dăncilă l-a înfiat pe singurul său fiu în 1990, imediat după Revoluție. Victor s-a născut într-o familie săracă, cu 7 frați, în comuna Butești din județul Teleorman. El a fost înfiat de Viorica Dăncilă, pe când actualul premier avea 26 de ani.

Ancheta celor de la Libertatea a arătat că în 1990, Floarea Trocan avea 37 de ani și a hotărât să-și abandoneze nou născutul. „Eu am vrut să-l las în spital, că nu mai puteam să-l îngrijesc și pe el! Cred și acum că am făcut bine și am văzut și eu la televizor că doamna l-a îngrijit bine”, a povestit mama naturală a lui Victor Dăncilă, pentru Libertatea. Salvarea ei a fost Viorica Dăncilă, o profesoară de 26 de ani, care voia să înfieze un copil.

Viorica Dăncilă l-a înfiat pe Victor Florin! Certificatul de naștere a fost făcut direct pe numele Dăncilă, chiar dacă pe mama naturală o chema Floarea Trocan

Viorica Dăncilă l-a înfiat pe Victor, băiatul său, care s-a făcut remarcat la evenimentul de la Ateneu. Premierul l-a adoptat pe Victor de la o familie săracă din Teleorman. Floarea Trocan, mama care l-a născut pe Victor e mulțumită că fiu ei a ajuns bine.  „Primul certificat de naștere a fost făcut direct pe numele Dăncilă”, a povestit mama băiatului. „Soțul meu, tatăl băiatului, n-a aflat niciodată că l-am dat. Era grav bolnav, internat în spital și mă întreba mereu unde e, îi ziceam că e prea mic. Soțul a murit în martie 1990, fără să-l vadă vreodată”, a povestit mama naturală a lui Victor Dăncilă.

Aceasta este familia în care ar fi crescut Victor Dăncilă, dacă n-ar fi fost înfiat de actualul premier, Viorica Dăncilă. Foto: Libertatea

Povestea înfierii de către Viorica Dăncilă a lui Victor este un adevărat scenariu de film. O infirmieră știe o asistentă, care la rândul ei cunoaște o „doamnă profesoară care-ar vrea un copil”„Anunțați-mă, vă rog, dacă cineva abandonează un nou-născut”, a lăsat vorbă Viorica Dăncilă la spital. Și imediat după Revoluție, în ianuarie 1990 a primit vestea. „În a șaptea zi de la naștere, doamna Dăncilă a venit și a luat copilul de la maternitatea Videle.”, a povestit Floarea Trocan, mama naturală a fiului premierului.

Viorica Dăncilă l-a înfiat pe Victor Florin! Premierul a vrut să o ia și pe sora lui Victor

„Doamna profesoară a vrut să ne vadă pe noi, familia și a venit la noi în casă. Când a intrat în bătătură, doamnei i-a plăcut și Aurelia, fetița blondă care avea doi ani și ceva. Am vrut s-o dau și pe ea, să-i ușurez viața, dar frații s-au opus. ‘Dacă o dai și pe Aurelia, du-te după ea, nu te mai întoarce!’, mi-au zis ceilalți copii”, a povestit mama naturală a lui Victor Dăncilă, care a renunțat să îi dea actualului premier și al doilea copil. Aurelia a rămas în familie.

Aceasta este casa în care au copilărit frații fiului premierului Viorica Dăncilă. Foto: Libertatea

În ianuarie 1990, actualul premier, Viorica Dăncilă, avea 26 de ani și era profesoară de tehnologie în Videle. „Victor a fost crescut mult de Marieta, mama Vioricăi, și de sora acesteia, Maria Dedu, căreia băiatul îi spunea ‘mama’. Victor știa că e adoptat. Atât în familie, cât și la școală nu era un secret că venea din familia Malancu, din Butești”, a povestit mama naturală a lui Victor. Băiatul înfiat de Viorica Dăncilă, a terminat facultatea și acum este angajat la Curtea de Conturi. Conform celor de la Libertatea „înfierea lui Victor s-a făcut fără bani sau recompense, numai că pașii legali sunt neclari.”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×