Viorica Dăncilă îi răspunde lui Klaus Iohannis: Și-a făcut propria dezbatere cu jurnaliștii. Cele mai bune declarații

Viorica Dăncilă îi răspunde lui Klaus Iohannis:  Și-a făcut propria dezbatere cu jurnaliștii. Cele mai bune declarații
Viorica Dăncilă își organizează propria dezbatere, înainte de cea a lui Klaus Iohannis *foto: facebook

Viorica Dăncilă îi aruncă mănușa lui Klaus Iohannis, după ce președintele României și candidatul PNL a refuzat o dezbatere cu prezidențiabilul PSD înainte de turul 2 al alegerilor prezidențiale și a preferat, în schimb, o dezbatere cu o parte din presă. Astfel, Dăncilă s-a întâlnit cu o oră înaintea dezbaterii lui Iohannis cu presa, unde va primi întrebări din partea jurnaliștilor la Parlament, într-o încercare de a puncta electoral înainte de întâlnirea actualului lider de la Cotroceni cu jurnaliștii.

UPDATE, 21:00 Viorica Dăncilă s-a declarat extrem de optimistă în privința șanselor de a-l „detrona” pe Klaus Iohannis din cea mai înaltă funcție în stat. „Luni voi fi președintele României. Cred în victoria binelui în fața răului. Cred că românii vor alege un președinte al tuturor„, a spus candidatul PSD


UPDATE, 18:55 Despre deficitul bugetar: „Ne închideam în limita de deficit până la sfârșitul anului. Anul trecut ne-am încadrat în ținta de deficit, am avut 2,96%. Toate aceste lucruri, gaură neagră, două bugete, ne fac rău ca țară. Asta a dus la creșterea euro. Guvernul liberal trebuie să aibă o abordare serioasă, să găsească soluții”


UPDATE, 18:45 Despre fiul ei adoptiv: „Nu eu l-am angajat pe fiul meu la Curtea de Conturi, fusese angajat înainte să ajung eu premier. Fiul meu a fost foarte atacat. A avut o vină și pentru că a fost adoptat. De multe ori mi-a spus că faptul că mama lui este premier nu e un lucru foarte bun, pentru că este izolat. Îi voi considera pe toți tinerii ca pe copiii mei”.


UPDATE, 18:35 Dăncilă, despre ambasada de la Tel Aviv și relația cu China și Rusia: „Cred că investițiile Chinei în România sunt necesare, având în vedere că avem o relație foarte veche. Trebuie să ținem cont însă de direcțiile de la Uniunea Europeană. O relație cu Federația Rusă se bazează pe dialog și pe respectarea tratatelor internaționale. Sunt de acord cu mutarea ambasadei de la Tel Aviv Ierusalim în consens cu celelalte instituții ale statului”


UPDATE. 18:25 Dăncilă nu își asumă asaltul asupra PSD asupra justiției: „Nu îmi asum aceste lucruri. Nu ați văzut premierul Viorica Dăncilă făcând un asalt asupra justiției. Nu sunt membru al Parlamentului României. Parlamentul a făcut modificările”


UPDATE, 18:15. Reproș privind imunitatea președintelui: „Președintele i-a privit pe români cu aroganță, refuzând să se adreseze tuturor românilor. Are o abordare extremistă. Iohannis nu trebuie să vină în fața românilor și să îi jignească. Acum face o așa-zisă dezbatere. Nu am să îl întreb ce a făcut, ci de ce nu a făcut nimic în cei cinci ani de mandat. Ați promis în campania din 2014 că veți renunța la imunitatea oferită de funcția prezidențială. Nu ați renunțat la imunitate. De ce i-ați mințit pe români? De ce aveți nevoie de imunitate?”.


UPDATE, 18:00 „Am tot sperat că vom avea o confruntare. Cred că avem responsabilitatea față de cetățeni să venim cu un raport despre activitatea noastră. Văd un om laș și arogant, un om care nu poate explica anii în care a fost președinte. Voi veni cu un bilanț comparativ”, și-a început discursul Viorica Dăncilă.


Update, ora 17:53 Dezbaterea Vioricăi Dăncilă de la Palatul Parlamentului, LIVE mai jos:

Cel mai așteptat moment al campaniei electorale. Confruntarea. Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă. Separat

Cel mai așteptat moment al campaniei electorale. Confruntarea. Klaus Iohannis și Viorica Vasilica Dăncilă. Separathttps://www.europafm.ro/cel-mai-asteptat-moment-al-campaniei-electorale-confruntarea-klaus-iohannis-si-viorica-dancila-separat-video-live/

Gepostet von Radio Europa FM am Dienstag, 19. November 2019


UPDATE, ora 16:00 Viorica Dăncilă a avut un mesaj dur pe facebook la adresa lui Klaus Iohannis:

„Cred cu tărie că această campanie are nevoie de dialog, de dezbateri, de o prezentare coerentă a viziunii pentru România și, mai ales, de răspunsuri la întrebările oamenilor. Eu nu pot fi de acord cu fuga de asumare și fuga de întrebări, nici cu aroganța pe care o afișează președintele Iohannis și disprețul pentru dreptul românilor la informare. Acest elitism al domnului Iohannis și această selecție pe care a făcut-o pentru evenimentul de astăzi trădează de fapt teama de un dialog autentic, teama de adevăruri incomode.

Eu am ales să am o discuție liberă, deschisă, cu oricine are întrebări despre viziunea candidatului pentru România. Voi avea un dialog deschis cu TOȚI jurnaliștii care își doresc să participe, astăzi, începând cu ora 18:00, la Palatul Parlamentului, sala Spiru Haret. Accesul este liber pentru toți reprezentanții mass-media desemnați de către instituțiile pe care le reprezintă. Intrarea se face pe baza legitimației de presă și a actului de identitate la intrarea S2, începând cu ora 16:00”


Viorica Dăncilă își face propria dezbatere cu jurnaliști

Dezbaterea Vioricăi Dăncilă cu jurnaliștii va avea loc la ora 18:00, deci cu o oră înainte de întâlnirea lui Klaus Iohannis de la Biblioteca Centrală. Locul pe care l-au decis cei din staff-ul de campanie al Vioricăi Dăncilă este Palatul Parlamentului. Invitația este deschisă pentru toți jurnaliștii, dar fiind vorba de Parlament, la acțiunea electorală a lui Dăncilă vor ajunge doar cei care sunt acreditați în legislativ.

Înainte de a lua această decizie, fostul premier anunțase că se gândise serios să meargă la dezbaterea organizată la BCU de Klaus Iohannis. „Nu este un candidat care fuge după celălalt candidat, ci este un candidat care fuge de celălalt candidat pentru că eu am toată deschiderea pentru această dezbatere”, susținea Dăncilă.

Viorica Dăncilă, dezbatere înainte de cea a lui Klaus Iohannis

Astfel, candidatul PSD vrea „să îi fure fața” lui Iohannis marți seara. Asta pentru că Dăncilă va discuta cu jurnaliștii cu o oră înaintea lui Iohannis. Președintele României a invitat mai mulți jurnaliști de la mai multe instituții de presă pentru a discuta la Biblioteca Centrală Universitară Evenimentul va începe la ora 19.00 şi va dura între două şi trei ore.

Klaus Iohannis a explicat de ce nu vrea să aibă o dezbatere cu Viorica Dăncilă: „Nu accept o dezbatere cu astfel de persoane care reprezintă tot ce este mai rău în politica ultimilor ani din România. Nu pot să legitimez comportamentul mizerabil al PSD-ului din ultimii ani acceptând o dezbatere cu candidatul acestui PSD. Eu îmi doresc România fără PSD în structurile de conducere. Nu are decât PSD-ul să stea în poziţie, dacă vrea să se reformeze dacă nu, treaba lor, în conceptul meu nu este loc pentru un astfel de PSD şi nu este loc pentru dezbatere cu un astfel de candidat”, a explicat președintele României.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×