Viorica Dăncilă, discurs în Parlament despre prioritățile Președinției Consiliului UE

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
12/12/2018, 14:35
Viorica Dăncilă, discurs în Parlament despre prioritățile Președinției Consiliului UE GALERIE FOTO
Viorica Dăncilă, discurs în Parlament, despre Uniunea Europeană

Viorica Dăncilă, premierul României, a ţinut un discurs în Parlament privind Uniunea Europeană, în contextul în care Opoziţia depunde moţiunea de cenzură. Prim-ministrul a oferit detalii despre programul de preşedinţie rotativă, care va fi preluat de Romnia de la 1 ianuarie 2019.

„Reaiau apelul la pace politica pe care l-am făcut și de centenar. Vă rog să vă gândiți și la viitorul nostru politic, ca națiune. Vă rog să vă abțineți de la declarații politice lipsite de decență. Doar uniți vom fi mai puternici! (…) Vă rog ca în următoarele 6 luni să fiți cetățeni europeni în primul rând, să vă reprezentați țara cu mândrie. (…)

Viorica Dăncilă, discurs în Parlament, înaintea depunerii moțiunii de cenzură

Ne-am pregătit temeinic, fiecare ministru are o agendă cu obiectivele importante pentru preluarea președinției UE. Nu mai trebuie să existe cetăţeni de ranguri diferite, ci să existe acces la fel pentru toţi membrii. Să consolidăm încrederea în insituţii şi în viitorul Uniunii Europene.

Toţi cetăţenii trebuie să fie conştienţi că vor trăi mai bine în spaţiul comunitar decât în afara acestui spaţiu. Vorbim de coeziune politică, de standarde egale, pentru toţi cei care aparţin acestei familii europene. România îşi doreşte să fie tratată cu respect şi să se bucure de drepturi egale. Tratamen echitabil, participare reală la deciziile majore şi luarea în considerare a poziţiilor exprimate de fiecare stat membru. 

Viorica Dăncilă, discurs LIVE, la Digi FM

Premierul Viorica Dăncilă vorbește în Parlament despre preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene

Gepostet von Digi FM am Mittwoch, 12. Dezember 2018

„Să avem în vedere cei patru piloni, creştere, coeziune, conectivitate, convergenţă, aceştia sunt cei patru piloni, esenţiali pentru promovarea Uniunii Europene la nivel global. Europa se află într-o perioadă de redresare economică, situaţie care se datorează eforturilor statelor membre”, a declarat premierul României.

Viorica Dăncilă vrea să asigure securitatea cibernetică a UE

„Programul României, Europa siguranţei, mă refer la secruritatea cibernetică şi a frontierelor. Vom promova cooperarea între statele membre pentru pregătirea uniunii faţă de noile norme pentru asigurarea securităţii. Vom creşte cooperarea între sistemele şi structirile naţionale specifice. Ne interesază protjarea cetăneilor şi a companiilor”, a mai completat Dăncilă.

Premierul României, Viorica - Vasilica Dăncilă
Premierul României, Viorica – Vasilica Dăncilă
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×