Viorica Dăncilă, despre candidatura Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror șef al Parchetului European

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
20/02/2019, 13:25
Viorica Dăncilă, despre candidatura Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror șef al Parchetului European
Viorica Dăncilă reacționeazăa pe tema candidaturii lui Kovesi

Viorica Dăncilă reacționează pe tema candidaturii Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror șef al Parchetului European. Premierul României a declarat că Guvernul pe care îl conduce nu a propus-o pe Kovesi pentru această funcție și apreciază că nu este de datoria Executivului să o susțină în demersul său de a obține postul de procuror șef al Parchetului European.

Chestionată pe marginea datoriei României de a o susține pe Laura Codruța Kovesi pentru ocuparea funcției de procuror șef al Parchetului European, prim-ministrul a refuzat să ofere detalii pe acest subiect, motivând că fosta șefă a DNA nu are un mandat acordat de Guvern. „După cum ştiţi, Laura Codruţa Kovesi nu este propunerea noastră pentru procuror european. Dacă nu este propunerea noastră, nu vreau să vorbesc despre acest lucru. Atât timp cât nu este propunerea guvernului României. Sunt multe persoane care ajung acolo fără să aibă susţinerea guvernului României”  , a declarat Viorica Dăncilă, citată de Mediafax.

Guvernul României nu va susține candidatura Laurei Codruța Kovesi

Eu nu cred că trebuie să vorbesc despre acest lucru. Noi nu am acordat această susţinere. Înseamnă că nu am dat acest mandat. Presupune Preşedinţia Consiliului UE că trebuie să fim mediatori imparţiali. Probabil când va ajunge acolo vom vedea cum votează miniştrii” , a mai spus premierul României. 

Laura Codruța Kovesi candidează pentru funcția de procuror șef al Parchetului European
Laura Codruța Kovesi candidează pentru funcția de procuror șef al Parchetului European

Laura Codruța Kovesi a fost revocată din funcția de  procuror șef al Direcției Naționale Anticoruție în 9 iulie 2018, de către președintele Klaus Iohannis, la solicitarea ministrului Justiției, Tudorel Toader. Ulterior, Kovesi a fost delegată la Parchetul general, iar acum candidează pentru ocuparea poziției de procuror șef al Parchetului European. mai mult decât atât, Laura Codruța Kovesi se află pe lista scurtă a propunerilor pentru Parchetul European. Potrivit ultimelor informații, fosta șefă a DNA ar putea chiar să nu mai treacă prin votul plenului Parlamentului European. Acest lucru ar fi posibil numai dacă Laura Codruța Kovesi se va afla în topul propunerilor avansate de reprezentanții celor 28 de state membre ale Uniunii Europene.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×