Viorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidențiale. Primele declarații ale premierului: „E un vot care mă onorează. Vom câștiga aceste alegeri” – Update

Catalin Nae   
în Stiri de ultima ora
23/07/2019, 17:21
Viorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidențiale. Primele declarații ale premierului: „E un vot care mă onorează. Vom câștiga aceste alegeri” – Update
Viorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidențiale. Ce social-democrați au votat împotriva premierului

Informație de ultimă pe scena politică românească. Liderii PSD au decis, în CEx, ca Viorica Dăncilă să fie candidatul PSD la alegerile prezidențiale, transmite Digi 24. Au fost doar două voturi împotrivă: al lui Paul Stănescu, liderul PSD Olt și al lui Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui, mai transmite postul de televiziune citat.

Update, ora 17.25: Viorica Dăncilă a făcut primele declarații după ce a devenit prezidențiabilul PSD: Am ascultat părerile tuturor organizațiilor județene. E pentru prima oară când fiecare membru și-a exprimat părerea și susținerea pentru candidatura la prezidențiale. Tot în cadrul CEx s-a propus adoptarea unei rezoluții care să curpindă faptul că opiniile noastre fie că ne plac, fie că nu ne plac, să fie expuse în cadrul forurilor statutare, iar cei care vor ieși în spațiul public cu opinii care să lezeze partidul sau candidatul să fie sancționați.

Orice pas greșit e un pas pe care partidul îl va deconta. Sunt convinsă că fiecare coleg, la nivel județean, va fi foarte implicat. PSD are puterea să câștige alegerile. Am avut un vot în cadrul BPN pentru candidatul la președinție. Chiar dacă Pleșoianu nu a fost przent pentru că nu e membru BPN sau CEx am considerat ca fiecare dintre noi să aibă susținere. El a avut un vot. Gabriela Firea s-a retras din cursă și a menționat că pentru noi e important să mergem uniți la alegeri.

Pleșoianu a avut doar susținerea lui Buzatu. S-a votat pentru mine pentru a reprezenta partidul la alegeri. E un vot care mă onorează și mă responsabilizează. Va fi o luptă grea și am încredere în mine și colegii mei. Am încrederea că vom câștiga aprecierile românilor, că vom crea un val de încredere și că putem câștiga alegerile. Vom merge pe un mesaj de încredere și unitate.

E important să nu facem niciun pas greșit (…). Nu vreau să comentez opinia lui Paul Stănescu despre mine, i-am răspuns în CEx. Eu cred că am șanse și în fața lui Klaus Iohannis. Dacă am fost prima femeie premier și primul președinte al PSD femeie, cred că cetățenii pot avea încredere că e timpul pentru un președinte al României femeie.

Viorica Dăncilă, primul candidat femeie la prezidențiale din istoria PSD

Dăncilă devine, astfel, prima femeie care candidează din partea PSD la alegerile prezidențiale. Se pare că aceasta a reușit să se impună în fața Gabrielei Firea și se va duela la alegerile din toamnă cu Klaus Iohannis. „Viorica Dăncilă este o soluție pentru alegerile prezidențiale. Are șanse mari în fața lui Klaus Iohannis. Repet, astăzi vom avea o discuție în interiorul CEx și al Biroului Permanent și vom lua o decizie în acest sens, dar eu cred că din punctul meu de vedere, doamna Dăncilă este o soluție”, a afirmat Marian Oprișan, înaintea ședinței social-democraților, în vederea desemnării prezidențiabilului partidului.

Înainte de ședința decisivă, Dăncilă evitase să răspundă dacă ar putea ajunge în turul 2 fără să aibă sprijin de la ALDE și Pro România. „Bineînțeles că un sprijin din partea ALDE și Pro România este un sprijin important, pentru că fiecare aduce un aport. Dar PSD este hotărât să meargă în aceste alegeri și nu numai să intre în turul doi, ci să le câștige”, spusese premierul.

Viorica Dăncilă, replică tăioasă pentru Gabriela Firea! Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă va fi prezidențiabilul PSD Sursa foto – facebook

Vom reveni cu amănunte.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×