Viorica Dăncilă, anunț de importanță majoră despre autostrada Comarnic – Brașov! „Eu am luat hotărârea”

Claudiu Ilie   
în Stiri mondene
21/07/2019, 16:15
Viorica Dăncilă, anunț de importanță majoră despre autostrada Comarnic – Brașov! „Eu am luat hotărârea” GALERIE FOTO
Autostrada Comarnic - Brașov ar urma să fie gata în 2024. Sursa foto - facebook

Premierul Viorica Dăncilă a făcut un anunț de importanță majoră despre autostrada Comarnic – Brașov! Astfel, șefa Executivului spune că acest sector de drum nu se va construi în parteneriat public-privat, ci va fi declarat în prima şedinţă CSAT de importanţă naţională ceea ce presupune ca el să fie construit cât mai repede din fonduri guvernamentale.

Viorica Dăncilă, anunț de importanță majoră despre autostrada Comarnic – Brașov!

„Autostrada Comarnic-Braşov este în parteneriat public-privat. Am avut solicitări din partea unei societăţi chinezo-turce. Eu am luat hotărârea, împreună cu colegii mei, să scoatem din parteneriat public-privat, iar în prima şedinţă de CSAT această autostradă să devină de importanţă naţională.

Importanța ei este de infrastructură critică, astfel încât să putem să demarăm cît mai repede lucrările la această autostradă”, a anunţat Viorica Dăncilă. Premierul a recunoscut însă că procedurile sunt unele destul de complicate. „La noi s-a format această instituţie a contestaţiilor, asta e nu avem ce să facem.

Viorica Dăncilă, anunț de importanță majoră despre autostrada Comarnic - Brașov! Autostrada
Autostrada Comarnic – Brașov ar urma să fluidizeze traficul pe Valea Prahovei. Sursa foto – facebook

Când va fi gata autostrada

Pentru a trece de toate aceste obstacole cred că soluţia este ca această autostradă să devină de importanţă naţională, astfel încât să începem execuţia cât mai repede din fonduri guvernamentale”, a mai spus Dăncilă. Vă reamintim că anul trecut, Dăncilă spunea că termenul realist pentru finalizarea autostrăzii Comarnic – Braşov este anul 2024.

Cu toate acestea, șefa Executivului anunța că speră ca şantierul să fie gata mai devreme, în condiţiile în care la începutul lui 2019 urma să fie desemnat constructorul câştigător.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×