Viorica Dăncilă a lipsit de la jurământul de învestitură, depus azi de Daniel Suciu și Răzvan Cuc

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
22/02/2019, 12:36
Viorica Dăncilă a lipsit de la jurământul de învestitură, depus azi de Daniel Suciu și Răzvan Cuc GALERIE FOTO
Razvan Cuc si Daniel Suciu au depus juramantul de investitura

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui Răzvan Cuc în funția de ministru al Transporturilor, și pe cel pentru Daniel Suciu, care va ocupa funcția de viceprim-ministru, dar și de ministru al Dezvoltării! Cei doi au depus jurământul de învestitură în cadrul unei ceremonii fără fast, la care Viorica Dăncilă a lipsit. La învestirea celor doi demnitari au fost prezenți câțiva colegi din Executiv.

Ceremonia a fost una scurtă, iar şeful statului nu a transmis niciun mesaj. Marea absentă de la ceremonie a fost chiar Viorica Dăncilă. Premierul României este plecată zilele acestea la Madrid.

Răzvan Cuc și Daniel Suciu au fost învestiți în funcția de ministru al Transporturilor, respectiv al Dezvoltării

Pe 22 noiembrie anul trecut, Lucian Şova a demisionat de la Ministerul Transporturilor, iar pe 26 noiembrie a demisionat şi Paul Stănescu de la Ministerul Dezvoltării.

Premierul Viorica Dăncilă i-a nominalizat iniţial pentru cele două portofolii pe Lia Olguţa Vasilescu şi pe Ilan Laufer, însă şeful statului a respins cele două propuneri.

investire Razvan Cuc si Daniel Suciu
Klaus Iohannis a acceptat propunerea PSD pentru Transporturi si Dezvoltare

Ulterior, Viorica Dăncilă a transmis de patru ori propunerile ca Lia Olguţa Vasilescu să fie ministru al Dezvoltării, iar Mircea Drăghici al Transporturilor. La începutul lunii februarie, preşedintele Iohannis a respins numirea Liei Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării. Ulterior, Vasilescu şi Drăghici au anunţat că îşi retrag candidaturile pentru cele două portofolii.

Cine sunt cei mai noi membri ai Guvernului Dăncilă

Cine este Răzvan Cuc, ministrul „zero kilometri de autostradă“! Răzvan Cuc a mai fost ministru al Transporturilor atât în Guvernul Grindeanu, cât şi în Cabinetul Tudose. În ianuarie 2017, întrebat de jurnalişti câţi kilometri de autostradă şi-a propus să inaugureze  în acel an, Cuc a răspuns: „Nu promit niciun kilometru de autostradă“. Şi s-a ţinut de cuvânt: nu a fost construit niciun kilometru de autostradă în mandatul său. În toamna anului 2017, şi-a dat demisia la solicitarea premierului Mihai Tudose.

Cine este Daniel Suciu, noul viceprim-ministru. În perioada februarie 2004 – ianuarie 2007, a lucrat ca jurnalist. În intervalul ianuarie – septembrie 2007 a fost Director la Cancelaria Prefectului, în cadrul Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud. A fost consilier parlamentar între septembrie 2007 şi iunie 2012. În 2009, a devenit purtător de cuvânt al PSD Bistriţa-Năsăud, iar în iunie 2010 a devenit vicepreşedinte al PSD Bistriţa-Năsăud şi preşedintele TSD Bistriţa-Năsăud.  În iunie 2008 a obţinut funcţia de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud. În 2016, a fost reales deputat de Bistriţa-Năsăud. Din februarie 2018, este lider al Grupului parlamentar al PSD. Până în martie 2017, a făcut parte din Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×