Violeta Alexandru vrea să spargă, la propriu, zidurile de la Casele de Pensii: „M-a uitat ce distanță există între angajații statului și pensionari”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
12/01/2020, 17:48
Violeta Alexandru vrea să spargă, la propriu, zidurile de la Casele de Pensii: „M-a uitat ce distanță există între angajații statului și pensionari”
Violeta Alexandru vrea să spargă, la propriu, zidurile de la Casele de Pensii *foto: facebook Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că vrea să spargă zidurile din Casele de Pensii ale statului. La propriu!

Alexandru s-a arătat extrem de dezamăgită de felul în care are loc interacțiunea dintre pensionari și funcționarii publici. Astfel, ministrul liberal a anunțat că își dorește ca experiența pensionarilor în fața instituțiilor statului să fie una mult mai corectă.

Violeta Alexandru vrea să reamenajeze spațiile de la Casele de Pensii

Ministrul Muncii s-a arătat descurajat de felul în care au loc discuțiile între pensionari și funcționarii publici:  „Pe mine m-a uimit că în continuare, pensionarul în baston, persoană în vârstă, trebuie să stea cu spatele încovoiat ca să poată să vadă ochii funcționarului printr-o ușiță mică, pusă la o înălțime la care spatele său este foarte încovoiat.

M-a uimit ce distanță există în continuare, astăzi, între angajații statului și pensionari, în cazul de față, când ar trebui ca cei doi să stea pe picior de egalitate, de exemplu la o masă, fără niciun zid între ei, amândoi în aceeași poziție în care să poată vorbi de la egal la egal, cu hârtiile pe masă, cu tot ce au nevoie la îndemână, astfel încât lucrurile să fie clare, transparente, și nu într-o relație funcționar-pensionar pe poziții inegale”, a explicat Violeta Alexandru.

Ministrul muncii a anunțat că va cere Caselor de Pensii din București să reamenajeze spațiile. Însă nu vrea să aibă loc investiții substanțiale, ci pur și simplu se va monta o masă la care cele două persoane să poată sta față în față și să poată discuta cu hârtiile pe masă.

Ministrul Muncii vrea să refacă felul în care au loc discuțiile între pensionari și funcționarii publici

Totul trebuie să fie comod pentru pensionar, astfel încât orice întrebare are acesta să poată primi răspunsul corespunzător în cel mai civilizat mod cu putință, a spus Violeta Alexandru.

„În paralel cu această decizie, voi avea discuții aprofundate cu fiecare reprezentant al Casei locale de Pensii din fiecare sector din București, respectiv cu Casa din București, pentru a putea înțelege toate motivele care au dus aici. E și o chestiune de organizare și de comoditate, de a avea toate dosarele pe lângă tine, mă refer la funcționari, și de a avea un spațiu de comoditate în care să poți să-ți așezi cafeaua, un calendar, o poză”, a adăugat ministrul muncii.

„Eu cred că a venit momentul în care funcționarii să-i trateze pe oameni cu respect”, a mai spus Violeta Alexandru.

„Între stat și beneficiar s-a așezat în acest moment un zid, un zid de birocrație, un zid de atitudine, un zid efectiv fizic, construit pentru ca cel de pe partea cealaltă să înțeleagă că primești de la mine doar când vreau eu să-ți dau”, a punctat Violeta Alexandru, la Digi 24 Tv.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×