Violeta Alexandru, noul ministru al Muncii, explicație pentru întârzierile de la calcularea pensiilor. „Voi cere oficial statistici”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
08/11/2019, 19:26
Violeta Alexandru, noul ministru al Muncii, explicație pentru întârzierile de la calcularea pensiilor. „Voi cere oficial statistici” GALERIE FOTO
Violeta Alexandru pe vremea când era președinte interimar PNL București. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Violeta Alexandru, noul ministru al Muncii a încercat să ofere o posibilă explicație pentru întârzierile de la calcularea pensiilor. „Cele 45 de zile care sunt enuntate in lege sunt de mult depasite, de fapt, ca o consecinta a nenumaratelor paliere in care se intervine in calcularea pensiei”, a spus, printr-un comunicat de presa, Violeta Alexandru, care a recunoscut că sunt probleme la acest capitol.

Violeta Alexandru, noul ministru al Muncii, explicație pentru întârzierile de la calcularea pensiilor

„Rezulta un proces anevoios, netransparent pentru pensionari, un proces in care omului nu i se comunica datele reale, respectiv cat dureaza in practica procesarea dosarului lui de pensie. Sunt oameni carora li se spune un termen, nerespectat ulterior, si care nu dispun de resurse pentru a-si asigura cheltuielile zilnice de trai, respectiv plata utilitatilor”, a declarat ministrul Muncii.

Violeta Alexandru nu a ezitat și a promis masuri in ceea ce priveste comunicarea corecta a acestor termene, de la momentul depunerii actelor, pana la momentul intrarii pensiei in contul persoanei. Ministrul vrea sa inteleaga in profunzime problemele din sistem pentru a le rezolva. „Voi cere oficial statistici, dar impresia mea este ca poate ajunge acest termen pana la 6 luni in practica”, a mai spus Violeta Alexandru.

„Voi cere oficial statistici”

Ministrul a mai subliniat ca intarzierea ar putea fi cauzata de sistemul informatic, insa nu exclude varianta in care sa fie vorba despre un management defectuos. Vă reamintim că noul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, s-a prezentat la sediul Casei Locale de Pensii Sector 6 pentru a face verificari dupa ce a primit sesizari de intarziere a calcularii pensilor. „Să știe lumea din sursă sigură că nu se taie pensii și salarii”, este declarația făcută de Alexandru în prima ei zi de muncă.

„Apreciez eforturile celor care au afaceri în România, îi respect şi stau la masă cu ei ca să găsesc o soluţie corectă, posibil de pus în practică. Voi lua o decizie după această serie de discuţii”, a mai spus ministrul.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×