Violențe în centrul Barcelonei! Separatiștii au incendiat mai multe mașini și au aruncat cu acid în polițiști

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
17/10/2019, 12:01
Violențe în centrul Barcelonei! Separatiștii au incendiat mai multe mașini și au aruncat cu acid în polițiști GALERIE FOTO
Barcelona traversează o perioadă plină de scandaluri. Sursa foto - facebook

Violențe serioase în centrul Barcelonei! Poliția din Catalunya a avut treabă serioasă în noaptea de miercuri spre joi. Oamenii legii au transmis că mai multi demonstranti violenti au aruncat cu pietre, petarde, cocktailuri molotov si obiecte umplute cu acid spre fortele de ordine. Nu mai puțin de 50 de persoane au fost retinute, iar 125 ranite, in urma manifestatiilor din zilele precedente. Printre raniti se numara si membri ai fortelor de ordine.

Violențe în centrul Barcelonei!

Nu s-a terminat aici – alți 20 de oameni au fost reținuți miercuri dupa-amiaza in legatura cu comiterea de actiuni violente in cursul demonstratiilor. Protestatarii au fost încurajați chiar de Carles Puigdemont, fost lider al guvernului separatist catalan, care a fugit in Belgia in anul 2017, dupa esecul tentativei de secesiune. Acesta le-a transmis oamenilor sa continue sa se mobilizeze intr-un „tsunami democratic”.

Nu la fel a reacționat succesorul sau. Quim Torra, premier regional susține ca „un grup de infiltrati si provocatori” a fost responsabil pentru recentele acte de „vandalism”. „Miscarea de independenta nu este si nu a fost niciodata violenta”, a mai spus Torra, adaugand: „Nu exista niciun motiv sau justificare pentru a incendierea masinilor”. În mod evident, autoritățile de la Madrid au oferit imediat o reacție.

Violențe în centrul Barcelonei! Proteste
Separatiștii din Barcelona s-au luptat cu forțele de ordine. Sursa foto – facebook

Separatiștii au incendiat mai multe mașini și au aruncat cu acid în polițiști

Premierul spaniol Pedro Sanchez a condamnat incidentele violente, afirmand ca Guvernul  va continua sa „garanteze securitatea” in regiune. Mii de persoane au protestat pasnic in alte zone din regiunea Catalonia, initiind inclusiv „marsuri pentru libertate” spre Barcelona. Vă readucem aminte că cei din Catalonia au organizat in 2017 un referendum privind independenta totală fata de Spania.

Cu toate acestea, rezultatul proindependenta, nu a fost aprobat de Curtea Constitutionala din Spania. Parlamentul catalan a proclamat independenta, dar a suspendat decizia. Liderii UE au pledat pentru solutionarea crizei prin dialog.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×