Vinieta Oxigen a intrat în vigoare. Unde se poate achita taxa auto pentru București

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
07/01/2020, 12:04
Vinieta Oxigen a intrat în vigoare. Unde se poate achita taxa auto pentru București
Cum se poate plăti vinieta Oxigen *foto: facebook Ageless Club

Vinieta Oxigen a intrat în vagoare din luna ianuarie, dar Primăria Municipiului București urmează să aplice amenzi abia din luna martie celor prinși că circulă cu mașina în București fără să plătească sau în zona în care nu au voie.

Până în martie, cine dorește să cumpere vinieta o poate face, dar nu este nimeni obligat. De altfel, nici sistemul care monitorizează mașinile care tranzitează orașul nu este gata.

Vinieta Oxigen a intrat în vigoare, dar încă nu este obligatorie

„Vinieta Oxigen a intrat în vigoare la 1 ianuarie, dar folosim prima perioadă de aplicare pentru acomodare și conștientizare. Posibile amenzi se vor da începând din martie. Voi organiza spre sfârșitul săptămânii o conferință de presă și voi da toate detaliile. Cetățenii au început deja să achiziționeze viniete Oxigen”, a explicat Gabriela Firea.

Astfel, primarul Capitalei a anunțat că până luni, 6 ianuarie, au fost achiziționate 104 viniete în valoare de 12.485 lei, potrivit hotnews.

Consiliul General al Municipiului București a aprobat pe 24 octombrie, la propunerea primarului Gabriela Firea, introducerea vinietei Oxigen începând cu 1 ianuarie 2020 pentru mașinile sub Euro 4 care circulă în București, iar mașinile sub Euro 3 nu vor mai avea acces în centrul orașului chiar dacă plătesc vinieta. Pentru mașinile sub Euro 3 vinieta va fi de 15 lei pe zi, iar pentru cele Euro 3 și 4 – 5 lei pe zi.

Autoturismele Euro 4 vor plăti vinieta din 2021. Mașinile noneuro, Euro 1 și Euro 2 nu vor mai avea voie deloc în București din 2022, iar pentru cele Euro 3 restricția este valabilă din 2024.

Cum poți cumpăra vinieta Oxigen pentru a putea circula în București

Primăria Capitalei a anunțat pe pagina Oxigen pentru București că vinieta poate fi cumpărată doar online intrând pe site-ul Administrației Străzilor sau pe site-ul dedicat rovinietelor.

Primăria Capitalei va fi cea care va supraveghea mașinile care intră în zona centrală și pe cei care nu plătesc vinieta cu ajutorul unui sistem de camere de supraveghere, asemănător celui din Londra. O parte din camere au fost deja montate, la fel ca și indicatoarele care arată zona centrală, unde nu au voie mașinile sub Euro 3.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×