Videoclipul cu o fetiță care ar citi la 1 an și 4 luni a divizat părinții români: ”Cred că e puțin forțat”. VIDEO

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
10/02/2020, 10:28
Videoclipul cu o fetiță care ar citi la 1 an și 4 luni a divizat părinții români: ”Cred că e puțin forțat”. VIDEO
O copilă de 1 an și 4 luni pare că citește. Ce părere au părinții care au văzut videoclipul. Sursa foto: pixabay.com

Oamenii de știință susțin că nu este indicat ca micuții să învețe să citească de la vârste fragede, dar părinții continuă să ignore acest avertisment. Acesta este și cazul unor părinți români care și-au învățat fetița de numai 1 an și 4 luni să citească, în ciuda faptului că unii copii abia încep să rostească primele cuvinte sau să facă primii pași la această vârstă.

O fetiță de numai 1 an și 4 luni citește. Videoclipul care a stârnit controverse

Un videoclip cu o fetiță româncă în vârstă de 1 an și 4 luni care pare că citește a fost publicat pe rețelele de socializare, iar părinții au început să-și dea cu părerea. Unii spun că micuța nu a fost forțată sau chinută să învețe literele și să citească. Se pare că mai degrabă micuța recunoaște vizual cuvintele având o memorie excelentă.

„Nu citește, recunoaște scrisul… E ceva mecanic… Dacă stai de capul lor eu cred ca în mare parte toți sunt în stare sa facă asta (în special cei ce au o memorie vizuala bună)” sau „E clar că nu citește, le recunoaște după culoare, mărimea caligrafiei sau a paginii, ceea ce este oricum de apreciat. 

E clar că nu sintetizează, ci doar recunoaște vizual cuvintele. E ok pentru exersarea memoriei, dar atât…”, sau „Cred că este prea devreme și puțin forțat… dacă părinșii nu ar sta cu ea, să o învețe anumite cuvinte atunci copilul s-ar dezvoltat în ritmul propriu” sunt doar câteva dintre comentariile publicate pe contul de socializare.

A învățat să citească la doar 1 an și 4 luni

O fetiță citește la 1 an si 4 luni!!

Gepostet von Performance am Samstag, 8. Februar 2020

Părinții împărțiți în două categorii în cazul copilei de 1 ani și 4 luni care pare că citește

Pe de altă parte au fost și părinții care nu au fost de acord cu strategia pe care a adoptat-o familia fetiței. Aceștia spun că micuța ar trebui să se joace pentru că la școală s-ar putea să nu mai fie interesată de cursuri și se va plictisi fiind mai avansată decât ceilalți.

Este clar că fetița are o memorie vizuală foarte bună și cunoaște ordinea cartonașelor pentru că la un moment dat rostește culoarea „roșu” înainte ca tatăl ei să ridice foaia cu culoarea în cauză. Micuța este puțin distrasă de o pisică, animalul trecând pe la spatale ei, dar continuă să „rostească” cuvintele semn că este ușor „forțată”.

Ce spun specialiștii despre învățarea prematură

„Este foarte important pentru copii să înceapă învățarea la timp. Problema principală a zilelor noastre este orgoliul părinților care se răsfrânge asupra copilului. Îmi spun unii părinți, mai mult lăudându-se: Am început să-l învăț pe fiul meu de doi ani să citească. 

La 2 ani copilul citea, iar la 10 ani nu putea ține minte nici măcar numele părinților. Fiindcă în loc să îi dezvolte abilitățile motorii fine, părinții îi îndesau litere și cuvinte în creier”, a declarat neurologul Tatyana Chernigovskaya, potrivit constantadeazi.ro.

Psihologii consideră că în primii 7 ani de viață ai copilului numiți „cei 7 ani de acasă” ar trebuie să le insuflă micuților mai degrabă anumite principii de viață, să fie respectuoși și buni, nu să fie educați în spiritul competiției.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×