Categorie: Autor:

Victoria Cosmina este primul copil din România născut DUPĂ REVOLUŢIE! Cum arată acum, la 27 de ani, şi ce face pentru bani

Cosmina Chiticariu a venit pe lume pe data de 20 decembrie 1989, în Timişoara, şi este primul copil din România născut liber, motiv pentru care al doilea ei prenume este Victoria!

Imaginea surprinsă de un fotograf al unei reviste din Danemarca, în care apărea ea, abia născută, înconjurată de soldaţi aflaţi în faţa UMT, a circulat prin întreaga lume.  „M-am născut pre­matur, la şapte luni, din cauza Revoluţiei şi a fost cu noroc. În acel decembrie, tata a plecat la Horodniceni, în Moldova la părinţii lui să taie porcul, pentru a întâmpina Crăciunul aşa cum se cuvine, că vremurile erau grele. S-a întors înapoi în Timişoara în 18 de­ce­m­brie. Mama, în­sărcinată cu mine în şapte luni, şi sora mea Mihaela, care avea atunci un an şi nouă luni, îl aşteptau acasă şi erau foarte speriate. Atunci lo­cuiam în zo­na UMT. Mama ştia de la ve­cini, care mer­geau în Piaţa Ope­rei şi în faţa Ju­deţenei de Partid că în­­cepuse Revo­luţia şi se trăgea în manifestanţi”, rememorează Victoria Cosmina Chiticariu.

„Copilul Revoluţiei”, cum a fost ea numită, a absolvit Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, specializarea Economia Comerţului Turismului şi Serviciilor. În prezent, la 27 de ani, locuieşte tot în Timişoara şi lucrează ca specialistă în relaţii publice şi relaţiile cu presa la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din oraşul natal.