Victor Ponta critică decizia privind amânarea ratelor la bănci: ”Cîţu a legalizat cămătăria”

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
28/03/2020, 09:32
Victor Ponta critică decizia privind amânarea ratelor la bănci: ”Cîţu a legalizat cămătăria”
Victor Ponta a criticat decizia privind amânarea ratelor la bănci, susţinând că această Ordonanța de Urgență este dată să ajute băncile şi ”legalizează cămătăria”

Președintele Pro România, Victor Ponta, a criticat decizia privind amânarea ratelor la bănci, susţinând că această Ordonanța de Urgență este dată să ajute băncile şi ”legalizează cămătăria”.

Victor Ponta, critică decizia privind amânarea ratelor la bănci

Într-o intervenție video pe Facebook, Victor Ponta a criticat decizia ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, de a permite amânarea plăţii ratelor la bancă atât pentru persoane fizice, cât şi pentru firme, pentru o perioadă maximă de nouă luni.

”M-am uitat pe text, aşa cum e el acum. (…) S-a pus denumirea de ordonanţa de dobândă la dobândă. Aşa e, e cel mai revoltător. Ordonanţa nu este dată să vă ajute pe dumneavoastră sau firmele româneşti, e dată să ajute băncile”, a declarat președintele Pro România.

Jurnal de Epidemie – Episodul 11 – Ordonanta lui Citu privind ratele la banci !!! Pentru Banci muma – pentru oameni si firme ciuma!

Posted by Victor Ponta on Friday, March 27, 2020

”Dacă nu puteţi să plătiţi că nu mai aveţi salarii, nu mai e deschisă firma, domnul Orban cu domnul Cîţu s-au gândit nu să vă ajute pe voi, ci să ajute băncile şi dobânda la ce nu plătiţi acum se adaugă la creditul de bază şi se calculează dobânzi şi la dobânzi. Până ieri era ilegal acest lucru. Deci, Cîţu ieri a adus regula cămătarilor în lege, a legalizat cămătăria – dobândă la dobândă”, a continuat el.

”În lume era interzis să pui dobândă a dobândă”

”Textul este mult mai rău decât dobândă la dobândă. Ordonanţa şi facilităţile fiscale nu se adresează celor mai în vârstă care au cel mai mare nevoie de reeşalonare şi nu au voie să beneficieze nici cei care înregistrează restanţe la data instituirii stării de urgenţă”, a explicat fostul premier.

”Ordonanţa precizează că se aplică doar debitorilor afectaţi direct sau indirect de situaţie, ceea ce arată că vor fi acceptate doar anumite cereri, nu din partea celor care au nevoie. Este o ordonanţă prin care s-a legalizat cămătăria, în lume era interzis să pui dobândă a dobândă. Făceau cămătarii lucrul acesta. Acum e legal, că aşa a zis Cîţu, că aşa i-a zis Orban să facă”, a spus Ponta.

”Toată omenirea se mişcă cu o viteză de ore, de minute, măsuri care trebuie luate acum. Dacă faceţi ca mine şi staţi să vedeţi ştiri din alte ţări, în fiecare oră apare ştire despre un program de două trilioane aprobat de Congresul american, de 300 de miliarde aprobat de Franţa, de miliarde aprobat de Comisia Europeană”, a afirmat președintele Pro România.

”Guvernul Românei o să vă spună în 15 zile care sunt normele, o să vă mai ia 15 zile să vă explic eu sau altcineva ce presupun acele norme şi după aceea trebuie să vă luptaţi cu banca să vă aprobe. Eu vreau să vă spun un lucru: avem mare nevoie de sistem bancar, de bănci, dar înainte să existe băncile trebuie să existe oamenii, firmele”, a încheiat Victor Ponta.

Ministrul de finanțe Florin Cîțu a explicat în ce condiții vor fi ajutate firmele și cetățenii de către Guvernul Orban, pe parcursul pandemiei de coronavirus. El a recunoscut că situația le dă mari bătăi de cap guvernanților, însă e convins că lucrurile se vor așeza în următoarele luni. Cel mai important, ministrul le-a transmis românilor că nu sunt singuri în înfruntarea crizei financiare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×