Veşti proaste pentru şoferi, privind Noul Cod Rutier! Amenzile care au crescut şi de 10 ori

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
11/03/2019, 08:53
Veşti proaste pentru şoferi, privind Noul Cod Rutier! Amenzile care au crescut şi de 10 ori
Amenzi mai mari în Noul Cod Rutier

Noul Cod Rutier vine cu vești proaste pentru toți șoferii. Vor fi obligați să plătească amenzi usturătoare dacă nu respectă regulile în trafic. Totul, în urma modificărilor aduse respectivului act normativ. Astfel, sancțiunile vor crește simțitor.

Atenție, șoferi! Noul Cod Rutier aduce amenzi mai mari

Legislației privind circulația pe drumurile publice i-au fost aplicate o serie de modificări, astfel încât există amenzi și până la 10 ori mai mari decât cele de anul trecut. Autoritățile nu mai au de gând să tolereze nici cea mai mică abatere din partea șoferilor iresponsabili.

Spre exemplu, folosirea telefonului mobil în timpul șofatului, atrage după sine o sancțiune record, în valoare de 1.600 de lei. Nu scapă de amenzi nici conducătorii auto dornici de senzații tari. Depășirea vitezei pe drumurile patriei se olătește cu 9.000 de lei.

Ce riscă șoferii iresponsabili
Ce riscă șoferii iresponsabili

Noul Cod Rutier prevede amenzi mult mai mari

De asemenea, cei care nu le permit șoferilor blocați în intersecție, să iasă de acolo, vor fi nevoiți să scoată din buzunare suma de 1.000 de lei. Potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002, se sancționează drastic „nerespectarea obligaţiei de a permite părăsirea intersecţiei conducătorului vehiculului rămas în interiorul acesteia.

Conform Noului Cod Rutier, depășirea vitezeil legale cu mai mult de 60 de kilometri atrage după sine amenzi cuprinse între 4.000 și 9.000 de lei. Astfel, șoferii teribiliști se vor gândi de două ori înainte de a da frâu liber dorinței de viteză.

Pentru unele fapte, șoferii riscă și pedepse cu închisoarea

Amenzile nu sunt singurele sancșiuni prevăzute de Noul Cod Rutier. Pentru fapte ceva mai grave, șoferii riscă pedepse cu închisoarea. Este cazul celor care se urcă la volan după ce au consumat băuturi alcoolice.  În funcție de valoarea alcoolemiei depistate de etilotest, conducătorii auto ar putea ajunge la închisoare.

O alcoolemie cuprinsă între 0,2 și 0,5 g/l alcool pur sânge, îi va aduce șoferului o amendă ce se încadrează în clasa a V a de sancțiuni, dar și suspendarea permisului, pe o perioadă de 180 de zile.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×