Vești proaste pentru omenire! Cercetătorii spun că temutul coronavirus ar putea deveni o boală sezonieră

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
17/02/2020, 09:37
Vești proaste pentru omenire! Cercetătorii spun că temutul coronavirus ar putea deveni o boală sezonieră
Cercetătorii spun că temutul coronavirus ar putea deveni o boală sezonieră

Oamenii de știință trag un semnal de alarmă puternic și spun că temutul coronavirus ar putea deveni o boală sezonieră, care să revină în fiecare iarnă, din ce în ce mai agresivă!

Cercetătorii spun că temutul coronavirus ar putea deveni o boală sezonieră

Cercetătorii susțin că temutul coronavirus poate dispărea pe măsură ce vremea se va încălzi, dar vestea proastă este aceea că virus și-ar putea face apariția din nou, iarna viitoare.

Lumea continuă să tremure sub amenințarea virusului care a ucis peste 1.500 de oameni în ultima lună și își face simțită prezența i în Europa, unde sâmbătă a murit un om care a contractat virusul mortal.

Coronavirusul poate dispărea pe măsură ce temperaturile cresc

Oamenii de știință încearcă cu disperare să dezvolte un potențial vaccin pentru coronavirusul care până acum a infectat mai mult de 67.000 de oameni după ce și-a făcut apariția într-o piață de fructe de mare din Wuhan, China.

Dr. Sanjaya Senanayake, expert în boli infecțioase și profesor asociat la Universitatea Națională Australiană, a ajuns la concluzia că virusul poate fi sezonier.

„Când apar lunile mai calde, acesta ar putea dispărea brusc și apoi să reapară în lunile mai reci”, a declarat pentru The Mirror.

Medicul spune că este dificil de a prezice cât va dura epidemia, deoarece datele cu privire la cazurile suspecte sunt dificil de depistat, iar multe cazuri de îmbolnăvire încă nu au fost raportate.

„China a schimbat modul în care a numărat cazurile care au tulburat puțin apele. Dar dacă reveniți la vechiul mod de numărare a cazurilor, în ultimele zile a existat o reducere a numărului de cazuri confirmate și dacă această tendință în cazurile despre care știm se reflectă în cazurile pe care nu le cunoaștem, atunci poate că putem ține virusul sub control”.

Un turist din China, în vârstă de 80 de ani, este prima victimă făcută de coronavirus în Europa. Bărbatul a murit într-un spital din Paris sâmbătă.

Bărbatul de 80 de ani venea din provincia chineză Hubei. El a ajuns pe 16 ianuarie în Franţa şi a fost plasat în carantină într-un spital din Paris pe 25 ianuarie, conform BBC. Turistul a murit pe 15 februarie, a anunţat ministrul francez al Sănătăţii, Agnčs Buzyn.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×