Vești bune pentru angajații zilieri! Mai mulți bani de la 1 ianuarie 2019! Crește tariful orar

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
10/12/2018, 20:09
Vești bune pentru angajații zilieri! Mai mulți bani de la 1 ianuarie 2019! Crește tariful orar
Salariile zilierilor vor crește și ele de la 1 ianuarie!

Guvernul a adus vești bune și pentru zilieri! Aceștia nu sunt beneficieri direcți ai legii dată de curând care anunță majorarea salariului minim brut de la 1.900 de lei la 2.080 de lei. Plata pe oră a acestora se va schimba. Calculul se va face în raport cu valoarea salariului minim brut. Lucrătorii cu ziua vor avea și ei o creștere a salariilor de la 1 ianuarie. Există totuși o consecință! Prin excepție de la prevederile alin.(1)

începând cu data de 1 ianuarie 2019, pentru  personalul  încadrat  pe  funcții pentru  care  se prevede nivelul de studii superioare, cu vechime în muncă de cel puțin un an în domeniul studiilor superioare, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, fără a include sporuri şi alte adaosuri, se majorează de la 2.080 lei la 2.350 lei lunar, pentru un program normal de lucru de 167,333 ore în medie pe lună, reprezentând 14,044 lei/oră„ potrivit Hotărârii Guvernului pentru majorarea salariului minim.

Mărire salarii zilieri!

Lucrătorii cu ziua se pot bucura și ei de majorare! Guvernul a decis ca și lor să le fie schimbat salariul. Astfel s-a modificat tariful orar al zilierilor! „Cuantumul remuneraţiei brute orare stabilite de părţi nu poate fi mai mic decât valoarea/oră a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată”, precizează actul normativ.

Zilierii se bucură și ei de schimbări
Zilierii se bucură și ei de schimbări! Tariful pe oră s-a schimbat!

Plata orară a celor care lucrează cu ziua va fi calculată în raport cu valoarea pe oră a salariului minim brut. La moment, salariul este în valoare de 1.900 de lei, însemnând că plata pe o oră a unui zilier nu poate fi mai mică de 11.40 de lei.

Salariul minim brut, majorat de la 1 ianuarie!

Azi a fost publicat un act normativ care a anunțat că salariile minime brute vor crește de la 1 ianuarie 2019. „Începând cu data de 1 ianuarie 2019, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată (…) se stabilește în bani, fără a include sporuri și alte adaosuri, la suma de 2.080 de lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 167,333 ore pe lună, reprezentând 12,43 lei/oră” conform documentului.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×