Vești bune din China! Cercetătorii sunt foarte aproape să facă un vaccin împotriva coronavirus

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
26/01/2020, 16:07
Vești bune din China! Cercetătorii sunt foarte aproape să facă un vaccin împotriva coronavirus
Cercetătorii sunt foarte aproape să facă un vaccin împotriva coronavirus. Sursa foto: digi24.ro

După veștile triste din ultimele zile venite din China, unde coronavirusul a îmbolnăvit mii de oameni și a ucis alte zeci de persoane, vin în sfârșit și vești bune! Cercetătorii chinezi au reușit să izoleze virusul și sunt foarte aproape de a obține un vaccin împotriva bolii.

Cercetătorii sunt foarte aproape să facă un vaccin împotriva coronavirus

Reuşita cercetătorilor chinezi reprezintă o etapă crucială în procedura de creare a unui vaccin, informează duminică DPA. Xu Wenbo, directorul Institutului pentru boli virale din cadrul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din China, a făcut acest anunţ duminică într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Tot duminică, autorităţile din provincia Guangdong din sudul Chinei au emis un decret prin care i-au somat pe toţi rezidenţii să poarte măşti medicinale atunci când ies din locuinţe, în contextul eforturilor complexe depuse de oficialii chinezi pentru a preveni răspândirea virusului pe teritoriul ţării.

Coronavirusul a ucis deja 56 de oameni și a îmbolnăvit 2000 de persoane

China extinde cordonul sanitar impus pentru a limita răspândirea noului coronavirus identificat iniţial în oraşul Wuhan. Măsura are drept urmare izolarea de restul lumii a 56 de milioane de persoane, relatează AFP, citat de Agerpres.

Cinci oraşe din provincia Hubei au fost adăugate celor 13 care erau deja vizate de această dispoziţie ce implică în special suspendarea transportului public spre şi dinspre aceste aglomerări şi închiderea bretelelor de autostradă care le deservesc.

Autoritățile din Wuhan, orașul de unde a pornit epidemia, au decis interzicerea circulației autoturismelor, începând de duminică, în încercarea de a limita răspândirea virusului.

Bilanțul epidemiei de pneumonie virală din China a urcat la 56 de morți și aproape 2.000 de persoane contaminate, au anunțat duminică autoritățile locale, informeaza AFP.

Epidemia a ajuns deja în Europa, în Statele Unite și chiar și în Australia, în pofida măsurilor luate de autorități pentru a încerca să limiteze propagarea infecțiilor cu temutul virus.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×