Se dau vouchere de vacanță și în 2020. Vor avea aceeași valoare ca în 2019

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
16/12/2019, 12:36
Se dau vouchere de vacanță și în 2020. Vor avea aceeași valoare ca în 2019
Care este valoarea voucherelor de vacanță și pentru anul 2020 *foto: facebook

Guvernul liberal a decis ca voucherele de vacanță pentru bugetari să fie menținute și în anul 2020. Acestea vor avea aceeași valoare și în 2019 adică de 1.450 de lei. Decizia a fost luată inițial printr-o ordonanță de urgență de către guvernul Dăncilă și guvernul Orban a confirmat faptul că această sumă va fi păstrată și pentru anul care vine.

Vouchere de vacanță și în 2020. Ce valoarea vor avea acestea

„Nu vom afecta voucherele de vacanţă. Propunerea va fi să menţinem voucherele la nivelul anului 2019, asta va fi propunerea în legea bugetului de stat”, a declarat vineri premierul Ludovic Orban când a fost întrebat despre acest subiect.

„Instituţiile publice (…), indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, acordă, anual, în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2020, vouchere de vacanţă în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat”, prevede Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 107/2018.

Orban s-a arătat de mulțumit de faptul că prin voucherele de vacanţă se stimulează turismul intern, însă a precizat că unul dintre obiectivele Guvernului este şi de a creşte fluxul de turişti străini care vin în România.

Ludovic Orban vrea mai mulți turiști străini în România

„Prin voucherele de vacanţă consumatorul român de servicii turistice a fost stimulat să beneficieze de servicii turistice în România, că se ştie foarte clar că voucherele de vacanţă sunt folosite doar pentru a efectua concedii în România.

Unul dintre obiectivele noastre este acela de a creşte fluxul de turişti străini care vin în România şi aici trebuie politici inteligente de stimulare a tuturor agenţiilor de turism, a tuturor celor care fac promovarea destinaţiilor din România, pentru a-i determina să fie competitivi şi să aibă capacitatea să atragă turişti”, a explicat prim-ministrul.

Revenind la voucherele de vacanță, interesant este că recent a apărut un proiect de lege prin care se propunea introducerea unor vouchere de vacanţă pentru extrasezon, a căror valoare urma să fie mai mare pentru stimularea vacanţelor şi în afara vârfului de sezon.

Mai precis, urmau să fie introduse vouchere pentru extrasezon în valoare de 2.080 de lei, care să poată fi folosite numai în perioadele aprilie – mai şi octombrie – noiembrie. Proiectul nu a fost însă adoptat însă de Guvern.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×