Valentin Neguleasa, asistent medical în Milano, atac dur la adresa autorităților italiene! „Toate străzile miros a clor. Iese corupția la iveală, sunt cozi la spitale, nu se fac suficiente teste”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
28/03/2020, 10:15
Valentin Neguleasa, asistent medical în Milano, atac dur la adresa autorităților italiene! „Toate străzile miros a clor. Iese corupția la iveală, sunt cozi la spitale, nu se fac suficiente teste” GALERIE FOTO
Valentin Neguleqasa lucrează de 15 ca asistent medical în Milano. Sursa foto - libertatea.ro

Românul Valentin Neguleasa, asistent medical în Milano a lansat un atac dur la adresa autorităților italiene! Tânărul care asigură asistență la domiciliu pentru persoanele bolnave și care nu mai pot merge la spital din cauza coronavirusului a povestit pentru Libertatea cum arată viață în orașul italian.

Valentin Neguleasa, asistent medical în Milano, atac dur la adresa autorităților italiene!

„Orașul este dezolant, peste tot miroase a clor și sunt cozi interminabile și la supermarketuri și la spitale”, a zis tânărul care este nevoit să meargă prin toate cartierele.

„Tot orașul miroase a clor. Am fost pe teren și am văzut că în toate blocurile din zona de nord, în cartiere, se face dezinfectare cu clor 100%”, a mai spus românul.

„Toate străzile miros a clor. Iese corupția la iveală, sunt cozi la spitale, nu se fac suficiente teste”

„Supermarketurile sunt aprovizionate bine, curierii circulă, dar ca o regulă, se încearcă pe scară largă plata online și se lasă pachetele în fața ușii, fără să mai deschizi ușa. Viața de dinainte e foarte departe de imaginea Milanoului de azi”, a continuat acesta.

Valentin Neguleasa este nemulțumit de lipsa echipamentelor din domeniul medical sau a substanțelor dezinfectante„Nu mai găsim vată și alcool. Am fost la mai multe magazine să-mi iau alcool și nu am găsit în 3 supermarketuri.

Am găsit într-unul mai mic doar vată. Mi-am luat apă și clor și îmi fac dezinfectant acasă. Raționalizează materialele sanitare, tind să le țină acolo pentru acel „în caz că”. Dar dacă se întâmplă contaminarea, deja e prea târziu și ai ținut măștile în sertar degeaba”, povestește bărbatul.

De altfel, bărbatul spune că toți cei din unitățile medicale au fost lăsați de izbeliște si trebuie în aceste zile să aibă grijă unii de ceilalți. „Ne luăm temperatura unii altora când intrăm în ture și dacă temperatura colegului meu e peste 37,5, îl trimit acasă”.

”Totul merge din rău în mai rău. Apar tot felul de situații ciudate în clinici. Organizarea este proastă. Iese corupția la lumină. Sunt anumite clinici unde din cauza lipsei materialelor sanitare, au procente foarte mari de infectare a personalului, între 13 și 30% rezultă pozitivi”, mai povestește Valentin.

„Aștepți la numărul verde pus la dispoziție atunci când ai o problemă și trei-patru ore. Oricum au prioritate femeile însărcinate.

Dacă eu lucrez cu o persoană pozitivă și nu am febră, nu mi se face testul. Eu nu pot să știu dacă sunt agent patogen sănătos sau am imunitate. Încă nu se face o testare pe scară largă ca să aibă sub control asimptomaticii”, mai spune românul care lucrează de 15 ani ca asistent medical în Milano.

„Nu înțeleg de ce nu folosesc hoteluri, de ce nu țin acolo persoanele în carantină și îi trimit acasă. Unde din greșeală poate veni cineva la tine, se poate întâmpla o contaminare involuntară și acasă. Mi-aș dori ca România să învețe din experiența Italiei.

Și să se organizeze spitalele. Să se separe, un spital să fie dedicat coronavirusului și celelalte să preia celelalte cazuri. Așa s-ar putea organiza”, a mai spus asistentul medical.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×