Valentin Ceaușescu dezvăluie cum se comporta Nicolae Ceaușescu cu el: “Era autoritar. Îl vedeam destul de rar”

Fără îndoială, Nicolae Ceaușescu a fost  unul dintre cei mai duri conducători din istoria țării noastre, sădind nu doar respectul, ci și teama în sufletele românilor. Mai mult decât atât, copiii au simțit la rândul lor din plin firea autoritară a omului care a condus cu mână de fier România în perioada comunistă. Este și cazul lui Valentin Ceaușescu, fiul cel mare al temutului dictator. Într-un interviu acordat recent, acesta a vorbit deschis despre relația pe care a avut-o cu tatăl său.

Ce spune Valentin Ceaușescu despre relația cu tatăl său

Era si autoritar cand trebuia, insa eu il vedeam destul de rar. Era extrem de ocupat. Interactiunea am avut-o in copilarie cu bunica din partea mamei sau cu mama. Si nici mama nu avea atat de mult timp liber”, a dezvăluit acesta pentru Gazeta Sporturilor.

Extrem de discret, fiul cel mare al lui Nicolae Ceaușescu evită să ofere multe detalii referitoare la viața sa personală. A mărturisit, însă, că este mare fan al clubului de fotbal Steaua București și adoră muzica, printre artiștii săi favoriți numărându-se mari clasici precum  Leonard Cohen, Charles Aznavour, Adriano Celentano, dar și membrii Cenaclului Flacăra, binecunoscuta mișcare culturală a poetului Adrian Păunescu.

Valentin, fiul cel mare al lui Nicolae Ceaușescu. Sursa foto: adevarul.ro

Elena Ceaușescu, printre cele mai diabolice femei din istorie

Dacă firea autoritară a lui Nicolae Ceaușescu este extrem de cunoscută, trebuie spus că nici soția sa, Elena, nu se lăsa mai prejos din acest punct de vedere. De altfel, partenera de viață a fostului secretar general al Partidului Comunist Român a fost inclusă în topul celor mai diabolice femei din istorie, alături de  criminale care au șocat întreaga lume, precum Williamina “Minnie” Dean, Dorothea Puente, Karla Homolka, sau Maryberth Tinning.

„Lenuța” a eliminat pilulele contraceptive din sistemul sanitar, măsură care a condus la o criză de amploare între anii 1970-1980. Din ce în ce mai mulți copii ajungeau în orfelinatele din țară, unde erau crescuți în condiții pur și simplu inumane. De asemenea, în calitate de președinte al comisiei de sănătate, Elena Ceaușescu a refuzat să recunoască la nivel național cazurile de SIDA, astfel că au apărut din ce în ce mai mulți bolnavi. Tot din ordinul ei au fost distruse biserici și s-a impus rația alimentară. A fost executată pentru crime împotriva umanității și a murit strigând “să ajungeți în iad”.