Va fi schimbată Viorica Dăncilă de la șefia PSD? Marcel Ciolacu: “E o problemă internă pe care va trebui să o discutăm”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
10/10/2019, 17:34
Va fi schimbată Viorica Dăncilă de la șefia PSD? Marcel Ciolacu: “E o problemă internă pe care va trebui să o discutăm”
Viorica Dăncilă, în pericol de a fi schimbată din funcția de președinte al PSD. Sursa foto: digi24.ro

Adoptarea moțiunii de cenzură în urma votului celor două Camere ale Parlamentului reprezintă, fără îndoială, un eșec usturător pentru PSD, mai ales că trădarea a venit chiar din sânul formațiunii politice care până astăzi deținea întreaga putere în stat. În aceste condiții, se anunță schimbări importante, nefiind exclusă nici varianta înlăturării Vioricăi Dăncilă de la conducerea social-democraților.

Viorica Dăncilă ar putea fi schimbată de la șefia PSD

Chestionat în privința unui astfel de scenariu, Marcel Ciolacu a evitat să ofere un răspuns ferm, însă a subliniat că votul din plenul Parlamentului reprezintă o problemă internă care va trebui analizată în cel mai scurt timp în sânul partidului.

E o problemă internă pe care o s-o discutăm în interiorul partidului, a declarat președintele Camerei Deputaților, instalat în această funcție după condamnarea primită de fostul lider PSD, Liviu Dragnea.

Viorica Dăncilă a devenit președintele PSD în urma Congresului de la Sala Palatului. Sursa foto: antena3.ro
Viorica Dăncilă a devenit președintele PSD în urma Congresului de la Sala Palatului. Sursa foto: antena3.ro

Viorica Dăncilă nu are de gând să renunțe la conducerea PSD

La rândul său, Viorica Dăncilă a precizat că nu are de gând să renunțe la postul de președinte al Partidului Social Democrat, chiar dacă formațiunea politică a pierdut puterea în stat și va fi nevoită să meargă în Opoziție. Totodată, fostul premier a subliniat faptul că  în opinia sa, Guvernul pe care l-a condus va rămâne în istorie într-o notă pozitivă, astfel că nu are ce să-și reproșeze.

Am fost aleasă prin congres, rămân la șefia PSD. Nu am cum să fac un pas în spate și nu voi face. Eu nu-mi reproșez nimic, am ținut după europarlamentare o echipă unită, tot partidul aproape, ne-am continuat programul, am implementat măsuri bune pentru populație, măsuri care au fost apreciate în teritoriu de cetățeni. Vom rămâne în istorie ca un Guvern bun”, a declarat președintele PSD. Reamintim că moțiunea de cenzură a fost adoptată cu 238 de voturi pentru și 4 împotrivă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×