Urmărire ca-n filme în București! Un șofer beat nu a oprit nici măcar la focurile de armă trase de polițiști

Scenariu de filme în Capitală, după ce luni dimineață ofițerii de poliție s-au văzut nevoiți să tragă mai multe focuri de armă în plan vertical pentru a opri un șofer băut. Bărbatul a simulat oprirea, apoi a accelerat mașina, drept pentru care a fost urmărit de agenții de poliție de pe Șoseaua Giurgiului până în zona Vitan Bârzești. Cursa s-a terminat după șoferul a intrat într-o altă mașină, după ce a trecut un semafor pe roșu.

Urmărire ca în filme în Capitală, după ce un șofer băut nu a oprit la semnele poliției

Luni, în jurul orei 00:30, polițiștii din secția 16 au observant pe o stradă din sectorul 4 al Capitalei o mașină care mergea în zigzag pe șosea. Când i s-a cerut să oprească mașina, șoferul a simulat oprirea pentru ca apoi să accelereze:

„Imediat, s-a pornit în urmărirea autoturismului, iar la o intersecție , un echipaj de la Secția 15 Poliție, solicitat ca sprijin, a încercat să oprească maşina, însă după refuzul şoferului de a opri, au folosit armamentul din dotare, executând focuri de avertisment în plan vertical, autoturismul neoprind nici de această dată. Ajuns la o altă intersecţie, şoferul a pătruns pe culoarea roșie a semaforului electric acroșând un alt autoturism care se deplasa regulamentar, fiind interceptat și oprit de poliţişti”, arată Poliția Capitalei, potrivit Mediafax.

Urmărire cu focuri de armă în București *foto: digi24.ro

Șoferul era beat și nici nu avea carnet, așa că a vrut să fugă de la locul faptei

Însă nici atunci ocupanții mașinii nu s-au predat: „Cei patru ocupanți au coborât și au început să alerge, moment în care, pentru prinderea şi imoblizarea acestora, s-a folosit din nou armamentul din dotare, executându-se în plan vertical focuri de avertisment”, mai arată sursa citată.

Din primele verificări autoritățile au stabilit că șoferul nu deținea permis de conducere. De asemenea, după testarea cu aparatul alcooltest, a rezultat o alcoolemie de 0,78 g/% în aerul expirat. „Menţionăm că, în ambele cazuri, în urma folosirii armamentului din dotare nu au rezultat victime sau pagube materiale”, mai arată Poliția.