Un văr al lui Cristian Cioacă, dezvăluire bizară despre cazul Elodia: “Dacă aș spune tot, aș risca să ne moară soldații

Bogdan Solomon    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
17/07/2019, 19:35
Un văr al lui Cristian Cioacă, dezvăluire bizară despre cazul Elodia: “Dacă aș spune tot, aș risca să ne moară soldații
Noi dezvăluiri în cazul Elodiei Ghinescu. Sursa foto: adevarul.ro

Chiar dacă s-au scurs mai bine de 12 ani de la dispariția Elodiei Ghinescu, acesta este departe de a se fi încheiat. Cristian Cioacă a fost condamnat la închisoare, dar mulți sunt convinși și acum de nevinovăția sa. Printre ei, și vărul acestuia, care a făcut o serie de dezvăluiri bizare, înainte de pronunțarea sentinței.

Vărul lui Cioacă susține că Elodia e în viață

Mai concret, potrivit gândul.info, bărbatul, fost angajat al Serviciului de Protecție și Pază (SPP), a susținut că deține informații conform cărora femeia ar fi în viață, aflându-se sub protecția unor persoane extrem de importante. De altfel, această mărturie se regăsește în rechizitoriul întocmit de procurori.

Elodia ar putea fi în acest moment într-un program de protecţie a martorilor sau, pur şi simplu, undeva în străinătate, sub identitate ascunsă” , le-a declarat vărul lui Cioacă anchetatorilor.

Elodia și soțul său, Cristian Cioacă. Sursa foto. B1.ro
Elodia și soțul său, Cristian Cioacă. Sursa foto. B1.ro

Întregul adevăr poate fi dezvăluit numai cu acordul SPP

Totodată, acesta a susținut că toate amănuntele ar putea fi dezvăluite numai în cazul în care mai-marii din Serviciul de Protecție și Pază și-ar da acordul, mai ales că odată dezvăluite, informațiile ar putea avea consecințe grave.

În măsura în care generalul Pahonţu, aflat la conducerea SPP, şi-ar da acordul scris să dezvălui toate lucrurile pe care le ştiu despre legăturile dintre Elodia, Zabara Dan şi Ilie Cristian, s-ar putea să declar tot. Nu sunt sigur, pentru că dacă lucrurile acestea ar ajunge la cunoştinţa publicului, după ce dosarul ajunge în instanţă (n.r. dosarul este în instanţă, iar martorul Gheorghe Cioacă urmează să fie audiat), am risca să mai avem 500 de soldaţi morţi în Afganistan” se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii care instrumentează acest dosar.

Mai mult decât atât, soţul Elodiei Ghinescu, Cristian Cioacă ar fi fost la curent cu întreaga situație, bărbatul descoperind pe calculatorul comun, cu puțin timp înaintea dispariţiei sale, documente privind înțelegeri pe care avocata le-ar fi avut cu SPP-işti din Cotroceni.

După ce victima ar fi realizat acest lucru, persoanele la care se refereau acele documente ar fi declanşat investigaţia pentru infracţiunea de omor şi ar fi direcţionat-o împotriva inculpatului, pentru a crea condiţiile ca sub presiune să afle ce ştie acesta despre conţinutul folder-ului menţionat”.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×