Un studiu de ultimă oră despre coronavirus produce îngrijorare în lumea medicală! Cercetătorii au aflat cum se transmite boala

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
20/02/2020, 10:50
Un studiu de ultimă oră despre coronavirus produce îngrijorare în lumea medicală! Cercetătorii au aflat cum se transmite boala GALERIE FOTO
Mai mulți oameni de știință cercetează coronavirusul. Sursa foto - Ryu Seung-Il/ZUMA Wire)

Un studiu de ultimă oră despre coronavirus produce îngrijorare în lumea medicală! Mai mulți oameni de știință din China au studiat probe prelevate din nasul şi gâtul a 18 pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.

Un studiu de ultimă oră despre coronavirus produce îngrijorare în lumea medicală!

Rezultatul la care au ajuns aceștia poate induce o adevărată stare de panică. Cercetătorii susţin că virusul se comportă mai degrabă ca gripa, în comparaţie cu alte tipuri  strâns legate, ceea ce sugerează că se poate răspândi mult mai uşor decât se credea anterior.

Concret, în cel puţin un caz, virusul era prezent chiar dacă pacientul nu avea încă simptome. Acest fapt confirmă îngrijorările conform cărora pacienţii asimptomatici pot răspândi boala.

Cercetătorii au aflat cum se transmite boala

Concluziile preliminare au fost deja publicate într-o revistă de specialitate. ”Dacă se confirmă, acest lucru este foarte important”, a spus și doctorul Gregory Poland, virusolog şi specialist în vaccinuri la Mayo Clinic din Rochester, Minnesota.

Dacă ne raportăm strict la date tehnice, atunci este bine de știut că spre deosebire de Sindromul Respirator Acut Sever care provoacă infecţii în tractul respirator inferior, care pot cauza pneumonie, Covid-19 se pare că preferă atât căile respiratorii superioare cât şi pe cele inferioare.

Acest lucru înseamnă nu doar că este capabil să provoace pneumonie severă, dar şi să se răspândească cu uşurinţă ca gripa sau răceala comună. După ce au fost urmăriți cele 18 cazuri, unul singur, cel care prezenta niveluri moderate de virus în nas şi gât, nu a avut simptome.

Printre cei 17 pacienţi simptomatici, echipa a descoperit că nivelurile virusului au crescut imediat după apariţia primelor simptome, fiind observate cantităţi mai mari de virus în nas decât în gât, un model mai asemănător cu gripa decât cu SRAS.

”Ceea ce indică acest lucru este în mod clar faptul că acest virus poate fi răspândit din tractul respirator superior şi că oamenii îl răspândesc asimptomatic”, a explicat Poland.

”Acest virus este evident mult mai capabil să se răspândească de la om la om decât orice alt coronavirus nou pe care l-am văzut vreodată. Este mult mai asemănător cu răspândirea gripei”, a zis și Kristian Anderson, imunolog la Scripps Research din La Jolla

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×