Un nou cutremur puternic în Puerto Rico. A fost decretată starea de urgență

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
11/01/2020, 18:16
Un nou cutremur puternic în Puerto Rico. A fost decretată starea de urgență
Un nou cutremur a avut loc în Puerto Rico *foto: hepta.ro

Un cutremur de 5,9 grade s-a produs sâmbătă în Puerto Rico, o replică a seismului de 6,6 grade pe scara Richter care s-a înregistrat pe insula americană, arată presa străină, citând instituțiile de seismologie.

Seismul a fost localizat între latitudinea 17,937 şi longitudinea -66,717, la o adâncime de 32 de kilometri şi la 14,8 kilometri sud de Peńuelas.

Cutremurul din Puerto Rico, o replică după seismul care a avut loc marți

Biroul pentru seismologie Red Sismica din Puerto Rico a informat că nu a fost emis un avertisment de tsunami pentru Puerto Rico şi Insulele Virgene după cutremurul înregistrat de sâmbătă.

Cu toate acestea, autorităţile din Puerto Rico au decretat stare de urgenţă după ce cutremurul, produs marţi şi revizuit de USGS, la magnitudinea 6,4 grade.

În urma acestui seism a fost lăsat în urmă un mort, mai mulţi răniţi, pagube materiale importante şi a obligat peste 2.000 de persoane să se instaleze în adăposturi.

Puerto Rico este un stat insular din Marea Caraibe, care aparține administrativ de Statele Unite ale Americii. Insula se află la est de Republica Dominicană, are o populație de peste 3 milioane de locuitori și este despărțită de această țară de Pasajul Mona.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×