Un nou caz suspect de coronavirus, de data asta la Timișoara. Este vorba despre o tânără întoarsă din Veneția

Dan Suta    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri de ultima ora
27/02/2020, 22:47
Un nou caz suspect de coronavirus, de data asta la Timișoara. Este vorba despre o tânără întoarsă din Veneția

Un nou caz suspect de coronavirus a apărut în România, de data aceasta la Timișoara. O tânără care s-a întors weekend-ul trecut din Veneția, unde a participat la carnavalul anual care se organizează în această perioadă, în februarie, a fost plasată în carantină.

Tânără din Timișoara, suspectă de coronavirus după ce a acuzat diferite simptome

Tânăra a acuzat diverse simptome, s-a simțit rău și a apelat la medici accesând numărul de urgență 112, transmite Digi 24.

Fata urmează să fie transferată în carantină, cu izoleta pentru a se supune analizelor minimale specifice în acest context.

Virusul din China a pus lumea pe jar

Probele prelevate vor fi trimise apoi către Institutul Matei Balș din București, iar în urma unor analize amănunțite efectuate de medici se va putea confirma sau nu dacă este purtătoarea virusului Corona.

Conform procedurii instituite de autorități, în primul rând față de sănătatea celor din jur și a persoanelor suspectate, toți cei care vin din zonele de focar din Italia sunt izolați la domiciliu.

Dacă oamenii  acuză stări de rău și simptome specifice coronavirusului, atunci intră direct în carantină.

În România, până la ora actuală, există un singur caz de coronavirus. Un tânăr de 25 de ani din comuna Prigoria din județul Gorj a fost depistat cu acest virus după ce ar fi intrat în contact cu un italian purtător.

Tot mai multe țări se confruntă cu epidemia care a izbucnit în Wuhan, China, în luna decembrie a anului trecut. Organizația Mondială a Sănătății privește cu preocupare evoluția răspândirii virusului din China.

„Dacă mi-aţi solicita sugestii pentru a preveni acest virus, aş da sfaturi similare ca în cazul gripei: spălaţi-vă frecvent mâinile, nu vă atingeţi faţa cu mâinile … în absenţa unui vaccin şi chiar dacă ştiinţific nu este acelaşi lucru ca gripa, principiile de bază pentru a preveni infectarea sunt acelaşi”, a declarat șeful Organizației Mondiale a Sănătății (detalii aici)

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×