Un nou caz de animal maltratat, în Vaslui. Un bărbat a sunat la 112

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
06/02/2020, 15:40
Un nou caz de animal maltratat, în Vaslui. Un bărbat a sunat la 112
Un nou caz de animal maltratat a avut loc în județul Vaslui. Sursa foto: pixabay.com

Un bărbat din localitatea Toporăști, județul Vaslui, a găsit în curtea casei sale un câine spânzurat și cu urechile tăiate. Animalul fusese maltratat, dar oamenii legii vasluieni nu au luat nicio măsură pentru a-l căuta pe vinovat.

Câine maltratat și spânzurat într-o localitate din județul Vaslui

Numărul animalelor chinuite sau ucise a crescut din păcate, în ultima perioadă. Cel mai recent caz s-a petrecut în localitatea Toporăşti din județul Vâlcea unde un bărbat a descoperit în curtea casei sale un câine care avea urechile tăiate și era spânzurat.

Proprietarul a apelat numărul de urgență 112, dar poliția l-a expediat și chiar i-a dat o replică uimitoare. Oamenii legii i-au transmis bărbatului că „face tam-tam pentru nişte javre”, motiv pentru care acesta a cerut ajutorul unei asociații care salvează animale.

Poliția din Vaslui despre animalele ucise: ”Face tam-tam”

Bărbatul a mai adăugat că nu este pentru prima dacă când raportează la poliția din localitate că a găsit animale chinuite sau omorâte, dar de fiecare dată i s-a dat același răspuns. Proprietarul câinelui susține că știe cine este persoana care a omorât câinele.

Bărbatul a ținut să precizeze că a văzut cu ochii lui când cineva îi dădea câinelui cu un par în cap. Acesta nu a dezvăluit despre cine este vorba, dar cel mai probabil este un vecin sau un cunoscut. În ceea ce privește trupul câinelui a fost preluat de asociaţie şi dus la DSV Bârlad pentru necropsie.

„Am primit apelul disperat al acestui cetăţean, rugându-ne să-l ajutăm, că în satul lui Toporăşti, judeţul Vaslui (la 70 de km depărtare de noi) un individ are o plăcere macabră de a omorî animalele în sat (le taie urechile şi apoi îi spânzură în laţ).

L-am îndrumat să sune la poliţie şi să facă o plângere contra individului. Ne-a spus că a făcut mai multe sesizări scrise la poliţia din acel sat şi că poliţia nu le-a acceptat spunându-i că «face atâta tam-tam pentru nişte javre»”, au scris reprezentanţii asociaţiei pe pagina lor de Facebook.

Vinovatul este căutat și urmează să-și primească pedeapsa

Purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui Bogdan Gheorghiţă a declarat pentru agenția de presă Mediafax că au primit mai multe sesizări de la locuitorii din Toporăști și s-a dispus efectuarea cercetărilor în acest caz. Cel mai probabil vinovatul va fi pedepsit primind o amendă.

„Am fost sesizaţi de mai multe persoane. A fost dispusă efectuarea de verificări, iar în funcţie de rezultatul acestora vor fi dispuse măsurile legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×