Un nou act de cruzime fără margini! Câine găsit spânzurat de o țeavă de calorifer. Poliția îi caută pe vinovați

Un nou act de cruzime fără margini! Câine găsit spânzurat de o țeavă de calorifer. Poliția îi caută pe vinovați
Câine găsit spânzurat de un calorifer în București. Sursa foto: cotidianul.ro

Atrocitățile la care au fost supuse animalele în ultimele zile par să nu se mai termine. Un nou act de cruzime greu de descris în cuvinte a fost semnalat într-un imobil din centrul Capitalei, zona Universitate, unde un câine a fost găsit spânzurat de o țeavă de calorifer.

Un câine a fost găsit spânzurat de o țeavă de calorifer. Poliția a deschis o anchetă și caută vinovații

Poliția s-a autosesizat în acest caz și a deschis o anchetă pentru identificarea vinovaților, care riscă acum să petreacă până la un an în spatele gratiilor. Din primele informații, principalii suspecți pentru comiterea faptei cutremurătoare sunt mai mulți tineri care au participat la o petrecere în zonă.

Ieri, 3 ianuarie 2020 în jurul orelor 12:00, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de ucidere a animalelor, cu intenție fără drept, după ce au descoperit un câine spânzurat de o țeavă de gaze aferentă unui imobil din sectorul 1.

Trupul animalului a fost predat Institutului de Diagnostic și Sănătate pentru Animală. Polițiștii Sectiei 1 continuă cercetarile sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”, se arată în comunicatul transmis de Poliția Capitalei.

Lia, cățelușa mutilată de petardă, își revine pe zi ce trece

Cu doar câteva zile în urmă, o cățelușă a îndurat chinuri inimaginabile, după ce i-a explodat o petardă în gură, cazul său șocând și revoltând în egală măsură întreaga opinie publică din țara noastră. Din fericire, simpaticul animăluț a reușit să scape cu viață datorită voluntarilor de la ONG-ul Free Life.

După o intervenție chirurgicală extrem de complicată, patrupedul se simte din ce în ce mai bine. Lia, așa cum au numit-o inimoșii salvatori ai săi, este hrănită și bea apă cu ajutorul acestora, după cum se poate observa în clipurile postate pe pagina de Facebook a asociației.

Între timp, ancheta a intrat într-o nouă etapă, odată cu preluarea  dosarului de către  Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare. În ceea ce privește autorii acestor fapte cumplite, din informațiile apărute până în momentul de față, ar fi vorba despre un grup de minori.

Deocamdată nu se știe dacă suspecții au acționat în mod intenționat, punând în gura câinelui petarda respectivă. Este luată în calcul și varianta în care câinele s-ar fi apropiat de petardă, crezând că ar fi ceva de mâncare, în condițiile în care animăluțul era adesea hrănit de localnici. „În cercul de suspecți este un grup de minori, dar autorii nu au fost încă prinși”, a declarat Paula Gabor, purtătorul de cuvânt al Poliției Satu Mare.

Între timp, asociația încearcă la rândul său să dea de urma făptașilor. Deși actul de cruzime s-a petrecut pe o stradă circulată, nimeni nu pare să aibă informații utile pentru identificarea vinovaților. „Dacă nimeni nu vorbește, nu vom putea face prea multe”, avertizează Nicoleta Lontos, vicepreşedinta  FreeLife Satu Mare, asociația care și-a asumat responsabilitatea îngrijirii cățelușei.

Toată lumea vorbeşte, oamenii sunt foarte porniţi pentru a afla făptaşul, dar nimeni nu a văzut, nu a auzit, deşi e o zonă circulază, strada Botinului, e şi cimitir acolo. S-ar fi putut să vadă cineva, dar multă lume nu vrea să vorbească, ba e vecinul şi nimeni nu vrea să se puna rău cu vecinul”, a mai spus aceasta.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×