Un medic a vorbit deschis despre cât de pregătite sunt autoritățile din România pentru o epidemie cu coronavirus. ”Va fi vai de capul nostru”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
24/02/2020, 13:23
Un medic a vorbit deschis despre cât de pregătite sunt autoritățile din România pentru o epidemie cu coronavirus. ”Va fi vai de capul nostru”
Cât de pregătită este România pentru o epidemie de coronavirus. Sursa foto: realitatea.net

Un medic a rupt tăcerea și a spus adevărul în ceea ce privește reacția statului român la o eventuală epidemie cu temutul coronavirus. Medicul a recunoscut cu mâna pe inimă că efectiv ”va fi vai de capul nostru”!

Cât de pregătită este România pentru o epidemie de coronavirus

Medicul Cătălin Dudu, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, consideră că România nu este nici pe departe pregătită să facă față unei epidemii de coronavirus. Acesta a scris pe Facebook că în cazul unei eidemii, fiecare va fi pe cont propriu, deoarece încă nu au fost achiziționate materiale pentru protecția împotriva virusului.

“Din păcate, nu suntem pregătiţi să facem faţă unei epidemii şi o spun cu toată responsabilitatea. Când va ajunge şi la noi virusul, o să fie vai de noi…Fiecare va trebui să se descurce pe cont propriu pentru că, aşa cum a declarat ministrul Finanţelor, în martie vom achiziţiona primele materiale de protecţie şi luptă cu virusul.

”Lipsă totală de mijloace de protecţie”

Oricum să nu ne panicăm ‘avem locuri suficiente pentru carantină’ şi acum văd că au dreptate…Câţi oameni fără casă să fie afectaţi???? Este trist şi îngrijorător ce se întâmplă şi aş vrea să aud că se organizează o celulă de criză şi se iau nişte măsuri imediate pentru a încerca să limităm proporţiile unui dezastru iminent.

Până atunci să mergem să ne rugăm ca doctorii ăia pe care îi hulim şi acuzăm public de câte ori avem ocazia să aibă curajul să ne trateze în condiţiile unei lipse totale de mijloace de protecţie.

Sper ca domnul ministru să includă prin OUG şi coronavirusul pe lista programelor naţionale că poate spitalele private sunt mai bine organizate şi dotate. Cum Dumnezeu e mare să sperăm că va fi bine”, a scris medicul Dudu în postare.

Medicul a rămas cu gura căscată de măsurile luate de autoritțile din România, după ce trei persoane suspecte de coronavirus au fost izolate, după ce au călătorit cu avionul până în România. Medicul spune că ar fi trebuit să fie testați toți oamenii care au intrat în contact cu cele trei persoane.

“Dovadă mai mare de amatorism decât să izolezi la domiciliu trei fete care vin dintr-o regiune afectată de coronavirus şi să nu te intereseze deloc de ceilalţi pasageri cu care fetele au intrat în contact într-un spaţiu închis, nu cred că există decât poate aia în care, dacă informaţia e corectă: au îmbarcat pasagerii ce trebuiau să plece spre Italia şi după au realizat că poate ar fi bine să dezinfecteze aeronava preventiv şi i-au debarcat”, a adăugat Cătălin Dudu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×