Un italian a donat 100.000 de euro pentru o secție de spital din România: „Așa am simțit”

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
12/01/2019, 17:11
Un italian a donat 100.000 de euro pentru o secție de spital din România: „Așa am simțit” GALERIE FOTO
Un italian care are o afacere în România a donat 100.000 de euro pentru o secție de spital

Un italian care are o afacere prosperă în România a simțit că trebuie să fie recunoscător pentru succesul său financiar și a donat 100.000 de euro pentru o secție de spital din România. Este vorba despre spitalul pentru copii cu boli infecțioase din Arad, singurul ambulatoriu de acest fel care poate deservi și județele învecinate.

Italianul și-a deschis în urmă cu mai mulți ani o firmă în România și a angajat doar români, iar afacerea a devenit în timp una prosperă. Sergio Valsania susține că a simțit că are o datorie morală fața de țara în care a devenit un om de afaceri de succes, astfel că a ales să fie recunoscător făcând o donație considerabilă. A donat 100.000 de euro spitalului pentru copii cu boli infecțioase din Arad, iar cu banii respectivi este amenajat un spațiu din subsolul ambulatoriului, care nu a mai fost deschis de zeci de ani.

Sergio Valsania, italianul care a donat 100.000 de euro pentru spitalul din Arad
Sergio Valsania, italianul care a donat 100.000 de euro pentru spitalul din Arad

Un italian care are o afacere în România a donat 100.000 de euro pentru o secție de spital

„Am lucrat cu ei (românii, n.r.), ne-am dezvoltat, cu ei a crescut firma noastră și a ajuns la un nivel înalt. Am simțit că am o datorie în România și am ajuns să plătesc datoriile mele”, a declarat italianul. Sergio Valsania a contactat în luna decembrie 2019 un ONG care s-a mai ocupat de reabilitarea spitalului din Arad, reușind să amenajeze alte două etaje în doar un an. Secția care va fi amenajată acum pe banii italianului va avea 200 de metri pătrați și va cuprinde 12 spații pentru consultații, internări și diferite proceduri medicale.

„Ambulatoriul deservește nu numai orașul Arad, ci tot județul Arad. Şi pentru că Timișoara și Oradea nu au ambulatoriu pentru boli infecțioase, ambulatoriul nostru poate deservi și această zonă”, a declarat Anamaria Nyeki, președintele asociației Cetatea Voluntarilor Arad.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×