Un elev de școală generală a fost pedepsit în fața clasei de învățătoare. Copilul are probleme cardiace

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
15/10/2019, 14:26
Un elev de școală generală a fost pedepsit în fața clasei de învățătoare. Copilul are probleme cardiace
Un elev de clasa a II-a a fost umilit de învățătoare în fața clasei. Băiețelul de 7 ani are probleme cardiace. Sursa foto: stirileprotv.ro

Un elev de clasa a II-a dintr-o localitate din județul Iași a fost pedepsit de învățătoare fără a avea un motiv întemeiat. Învățătoarea este o fostă vânzătoare care nu are nicio experiență în educație, iar copilul pedepsit are probleme cardiace și este de etnie romă.

Un copil de 7 ani bolnav de inimă a fost pus să stea în genunchi în fața clasei

Un copil de 7 ani a fost supus unui umilințe cumplite. Băiețelul suferă de obezitate și insuficiență cardiacă și a fost pus de învățătoare să stea în genunchi în fața clasei și cu mâinile ridicate. Femeia care nu are studii în domeniul educației a venit la școală cu soțul și copilul și a recurs la acest gest pentru ai da un exemplu fiului. Incidentul s-a petrecut în satul Zece Prăjini din județul Iași. Băiatul de 7 ani care a fost umilit în fața clasei este de etnie romă. Consilierul pe probleme de romi din cadrul prefecturii Iași Elena Motaș s-a arătat intrigată de situație și a scris un mesaj pe contul de Facebook.

„Vreau să vă relatez o întâmplare de la școala Dagata cu precizarea că nu aș vrea să fiu interpretată greșit sau că sunt subiectivă. Mulți dintre prietenii din lista mea sunt cadre didactice, și cu siguranță nu puteți să tolerați astfel de comportament, indiferent de mediul în care se manifestă. Criza personalului calificat din sistem a făcut ca la școala din Zece Prăjini directorul să angajeze o învățătoare, fostă vânzătoare la un Market, fără experiență și fără testare”, a scris Elena Motoș.

Învățătoarea era o fostă vânzătoare de market
Elena Motaș a scris pe contul de Facebook o întâmplare care a avut loc într-o școală din Iași. Un elev de 7 ani a fost umilit de învățătoare.

Directorul a încercat să mușamalizeze incidentul. Educatoarea și-a dat demisia

„Această doamnă a venit însoțită la școală de sotul ei și de propriul copil. A considerat foarte educativ să pună un copil rom din clasa a II-a să stea în genunchi cu mâinile sus… drept pedeapsă. Copilul suferea de obezitate și insuficiență cardiacă. Să umilești un copil de 7 ani în fața propriului copil mi se pare o lecție de rasism și un abuz emoțional fără precedent. Umilința ar fi durat și mai mult dacă educatoarea nu ar fi dat buzna în clasă, educatoarea de etnie romă. Directorul a încercat să mușamalizeze incidentul și a sfătuit-o pe vânzătoare să demisioneze, insistând ca mama elevului sa nu facă sesizare”, a completat consilierul pe probleme de romi din cadrul Prefecturii Iași.

Se pare că directorul școlii din localitate a sfătuit-o pe femeie să-și dea demisia din postul de învățătoare. De asemenea, directorul instituției a insistat asupra acestui lucru ca mama copilului umilit să nu ajungă să facă reclamație. Inspectoratul Școlar Iași urmează să facă verificări în acest caz. „Eu personal am sesizat inspectoratul școlar în speranța că va analiza împrejurările în care s-au petrecut lucrurile! O demisie nu rezolvă criza din sistem, iar mușamalizarea incidentelor va conduce la perpetuarea comportamentelor abuzive”, a încheiat fostul cadru didactic.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×