Cutremur foarte puternic în Filipine! Cel puțin 4 morți: ”Dulapurile se închideau și se deschideau, iar lustrele au căzut la pământ” / UPDATE

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
15/12/2019, 16:48
Cutremur foarte puternic în Filipine! Cel puțin 4 morți: ”Dulapurile se închideau și se deschideau, iar lustrele au căzut la pământ” / UPDATE
Cutremur puternic in Filipine

Un cutremur cu o magnitudine foarte mare a avut loc în urmă cu scurt timp în Filipine! Seismul a avut 6,8 pe scara Richter și a zdruncinat destul de puternic țara lovită și în trecut de cutremure dezastruoase.

UPDATE, ora 16.48: Ultimul bilanț al autorităților indică faptul că cel puțin 4 persoane au murit în urma seismului.

Printre ei se numără o fetiță de 6 ani, care a decedat după ce un zid a căzut peste ea.


Cutremur puternic în Filipine

Puternicul seism a avut loc în localitatea Mindanao, Filipine, și a izbucnit la o adâncime de 49 de kilometri. Populația a resimțit din plin cutremurul. ”La 10 minute după cutremur, pământul încă se mișcă”, a mărturisit un localnic pe pagina www.emsc-csem.org.

”Am auzit un zgomot puternic, iar apoi totul a început să se miște. Au început să cadă obiectele din casă. A fost un cutremur foarte puternic și cred că vor fi multe replici”, a spus un alt localnic.

”S-a simțit mai puternic de 6,8 cât a fost anunțat”

”A durat 20-30 de secunde, dar pământul s-a clătinat după aceea încă 10 minute, poate mai mult. S-a simțit mai puternic de 6,8 cât a fost anunțat. Dulapurile se închideau și se deschideau. Lustrele au căzut la pământ. A fost foarte urât”, a mărturisit un alt localnic pe pagina www.emsc-csem.org.

Seismele au loc frecvent în Filipine, care se află pe „centura de foc” a Pacificului, unde coliziunea plăcilor tectonice provoacă frecvent cutremure de pământ şi o importantă activitate vulcanică. Seismul cu cel mai grav bilanţ din arhipelag a avut loc în 1976, provocând moartea a mii de persoane, până la 8.000 potrivit unor estimări.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×