Primul copil din România, suspect de coronavirus. Tatăl său a călătorit de curând în Italia, într-o zonă afectată de virus

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
27/02/2020, 13:30
Primul copil din România, suspect de coronavirus. Tatăl său a călătorit de curând în Italia, într-o zonă afectată de virus
Un copil din Teleorman, suspect de coronavirus. Tatăl său a călătorit de curând în Italia, într-o zonă afectată de virus. Sursa foto: Hepta

Reprezentanții DSP Teleorman au anunțat, joi, că un copil din localitatea Blejești este suspect de coronavirus, anunță publicația locală Exploziv News.

Copil de 12 ani din județul Teleorman, suspect de coronavirus

Potrivit informațiilor furnizate de DSP Teleorman, copilul este din localitatea Blejești, are 12 ani,şi este primul copil suspect de coronavirus din România.

Minorul s-a aflat izolat la domiciliu, alături de tatăl său, reîntors de curând din Italia. Se pare că tatăl copilului a fost într-o zonă afectată de covid-19.

Din cele relatate de presa locală, minorul din județul Teleorman a prezentat simptomatologia spcifică infecției cu noul coronavirus, informația confirmată de reprezentanții DSP Teleorman.

Ulterior, copilul de 12 ani a fost preluat de la domiciu de un echipaj al ISU Teleorman și dus la Spitalul din Alexandria.

Sunt așteptate rezultatele de la Matei Balș

Acolo, minorul va fi izolat până la sosirea rezultatelor testelor de la Institutul Matei Balș din București.

Direcția de Sănătate Publică Teleorman a anunțat, joi, că monitorizează 21 de persoane de cetățenie română, care au călătorit în Italia, în regiunile Lombardia și Veneto, în afara zonelor în care s-a constituit carantina de către autoritățile italiene.

„În aceste cazuri s-a impus izolarea la domiciliu, în locația declarată la intrarea în țară, și supraveghere epidemiologică pasivă, pentru o perioadă de 14 zile, conform Hotararii Comitetului Național pentru Situații de Urgență Nr.2/24.02.2020.

Menționăm că starea de sănătate a celor 21 persoane este foarte bună, fără simptomatologie specifică infectării cu coronavirus, personalul medical specializat din cadrul Direcției de Sănătate Publică Teleorman fiind în permanentă legătură cu aceștia”, a transmis, joi, DSP Teleorman, printr-un comunicat de presă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×