Un copil cu autism a fost lăsat să înghețe de părinți, în SUA. Băiatul de 8 ani a rămas închis în garaj peste noapte

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
26/01/2020, 16:03
Un copil cu autism a fost lăsat să înghețe de părinți, în SUA. Băiatul de 8 ani a rămas închis în garaj peste noapte
Un bărbat din SUA și-a închis fiul cu autism în garaj unde a intrat în hipotermie. Sursa foto: nbcnews.com

Un caz șocant a ieșit la iveală în Statele Unite ale Americii unde un copil de 8 ani care suferea de autism a murit în condiții suspecte. Băiatul a fost închis peste noapte de părinți în garaj, iar copilul a ajuns în stare gravă la spital, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru el.

Un băiat de 8 ani cu autism a murit după ce a fost lăsat de părinți să înghețe, în garaj

Moartea suspectă a unui băiețel de 8 ani cu autism din America pe nume Thomas a trezit suspiciuni în cazul anchetatorilor, iar adevărul a ieșit în cele din urmă la iveală. Copilul era frecvent pedepsit de tatăl biologic și logodnica acestuia, iar într-o noapte a fost închis în garajul neîncălzit fiind lăsat să înghețe.

Michael Valva, tatăl băiețelului, l-a găsit a doua zi pe copil în hipotermie și a încercat să îl încălzească cu apă fierbinte înainte de a apela la ajutorul medicilor. Băiețelul cu autism a fost preluat de o ambulanță și dus la spital, dar din păcate Thomas a murit.

„Raportul medical a arătat că băiețelul a murit în urma hipotermiei. Credem cu siguranță că Thomas a fost ținut în garaj peste noapte înainte de moartea sa”, au declarat doctorii de la spitalul din Long Island, SUA, relatează nbcnews.com.

Tatăl copilului cu autism a încercat să ascundă adevărul

Potrivit presei americane tatăl băiețelului în vârstă de 8 ani lucra ca polițist. Michael Valva (40) le-a spus anchetatorilor că fiul său a murit după ce a căzut în fața casei încercând să prindă autobuzul școlar. Adevărul a ieșit însă la iveală în urma investigațiilor mai amănunțite.

Fosta soție a bărbatului și mama biologică a băiatului, Justyna Valva, a mărturisit că acesta obișnuia adesea să-l abuzeze pe micuț și nu doar pe el. Polițistul și logodnica sa, Angela Pollina (42 de ani) aveau în grijă 5 copii. Trei dintre copii erau ai lui Michael Valva, iar ceilalți 2 erau ai iubitei sale.

„Îmi doresc dreptate pentru fiul meu. Merită asta. Acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată. Mă rog ca acest caz să se rezolve și micul meu Thomas să-și găsească liniștea în Rai”, a declarat mama băiețelului, arată sursa menționată.

Michael Valva și logodnica sa, puși sub acuzare pentru omor

Toți cei 5 copii au vârste sub 11 ani și erau aspru pedepsiți de părinții care ar fi trebuit să aibă grijă de ei. Se pare că cei doi agresori avea un sistem de securitate complex prin care îi supravegheau pe copii. Micuții erau lăsați să înfometeze și stăteau ore în șir în temperaturi sub limita înghețului.

Michael Valva și Angela Pollina au fost puși sub acuzare pentru omor, însă judecătorii ar putea să mai adauge și alte capete de acuzare după ce vor fi analizate în amănunt toate înregistrările pe care le-au găsit.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×