Un consilier al lui Iohannis a sunat la Finanțe pentru informații. Răspunsul halucinant al lui Teodorovici

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
16/02/2019, 09:39
Un consilier al lui Iohannis a sunat la Finanțe pentru informații. Răspunsul halucinant al lui Teodorovici GALERIE FOTO
Eugen Teodorovici spune ca nu ascunde cifre din buget

Eugen Teodorovici a avut un mesaj dur pentru Cotroceni, după ce un consilier al președintelui Klaus Iohannis a sunat la Ministerul Finanțelor pentru mai multe informații legate de cifrele din bugetul pe 2019! „Dacă vrei informaţii, sună-mă pe mine!”, a fost mesajul lui Eugen Teodorovici, potrivit Digi24.

Întrebat cum comentează declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis pe tema bugetului, Eugen Teodorovici a răspuns: „Dacă domnul preşedinte ar uza de buna mea deschidere pentru cifre exacte… Azi unul dintre consilierii săi a sunat la mine în minister să ceară informaţii. Dacă vrei să primeşti informaţii, sună-mă pe mine! Nu mă duc în casa nimănui să întreb pe cineva. Cere-mi oficial! A avut din partea mea toată deschiderea.

Eugen Teodorovici spune că nu ăși bate joc de cariera lui

Consilierul trebuia să sune la cel care coordonează instituţia. Tot timpul le-am pus date la dispoziţie. Nu îmi permit să ascund date, nu îmi bat joc de carierea mea şi de români. Să îmi dea preşedintele un exemplu clar”.

Președintele României, Klaus Iohannis, consideră că bugetul adoptat vineri de Parlament pentru anul 2019 „arată disprețul total al coaliției majoritare față de așteptările românilor” și „reprezintă cel mai elocvent exemplu al unei guvernări care amanetează viitorul românilor”.

Klaus Iohannis a criticat bugetul adoptat de Parlament

„Președintele Klaus Iohannis atrage atenția că bugetul este construit în mod superficial, bazat pe cifre supraestimate în raport cu realitățile economice, neglijează investițiile și prejudiciază nevoile reale ale românilor de a beneficia de infrastructură, de autostrăzi, de școli, spitale, grădinițe, adică tocmai ceea ce PSD a promis și nu face. Este inacceptabil să vinzi iluzii românilor și să prezinți bugetul pe 2019 drept un buget al investițiilor, când, în realitate, bugetul prevede reducerea semnificativă a investițiilor din fonduri naționale la nivel local față de anul 2018”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Eugen Teodorovici buget
Eugen Teodorovici spune ca nu isi bate joc de cariera sa

Președintele laudă însă creșterea alocațiilor pentru copii și cataloghează inițiativa drept „un amendament care aduce beneficii reale pentru milioane de familii din România”, dar și „o victorie importantă a opoziției”, însă critică faptul că bugetul „neglijează persoanele cu dizabilități și copiii orfani”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×