Un chirug din Târgu Mureș i-a cerut unui pacient să-și vândă casa ca să facă rost de șpagă

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
19/10/2019, 21:48
Un chirug din Târgu Mureș i-a cerut unui pacient să-și vândă casa ca să facă rost de șpagă
Un medic din Târgu Mureș i-a cerut unui pacient să-și vândă casa pentru a da șpagă. Sursa foto: bursa.ro

Un medic chirurg de la un spital de stat din Târgu Mureș a fost prins în flagrant în timp ce primea de la un pacient o șpagă de 800 de euro. Doctorul i-a cerut pacientului bani pentru a face a doua intervenție chirurgicală de care avea nevoie bărbatul.

Un medic din Târgu-Mureș a fost reținut după ce a cerut șpagă 1.000 de euro

Un bărbat care a suferit un accident rutier în vara anului trecut a avut nevoie de o a doua operație, iar medicul care a efectuat prima intervenție chirurgicală i-a spus la externare cât îl va costa. Chirurgul din Târgu Mureș a îndemnat familia bărbatului să vândă câteva bunuri din gospodărie sau casa, dacă este nevoie, pentru a face rost de suma de 1.000 de euro necesară pentru a doua operație. Doctorul a precizat că acești bani vor ajunge și la anestezist și rezidenți. 

Familia pacientului i-a spus medicului că nu au posibilitățile materiale pentru a face rost de această sumă, dar mediul le-a spus să-l contacteze numai dacă au suma respectivă. Bărbatul a depus plângere la poliție și a organizat un flagrant, iar chirurgul din Târgu Mureș a fost prins când primea de la pacient un plic cu suma de 800 de euro. Acum chirurgul este reținut și acuzat pentru luare de mită.

Pacientul avea nevoie de a doua operație
Un medic din Târgu Mureș a fost acuzat de luare de mită după ce a cerut șpagă 1.000 de euro. Sursa foto: digi24.ro

Un alt medic din Târgu Mureș a fost acuzat de luare de mită

În urmă cu un an un alt medic din Târgu Mureș le cerea pacienților bani înainte de a intra în sala de operație. Medicul specialist în chirurgie cardiovasculară a fost denunțat de un pacient căruia chirurgul i-a cerut o sumă mare de bani pentru efectuarea unui intervenții chirurgicale. Polițiștii au organizat un flagrant, iar cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureș și coordonat de ofițerii anticorupție, ajutați de IPJ Mureș.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×