Un blogger rus a simulat că suferă de coronavirus în metroul din Moscova. Riscă până la 5 ani de închisoare. Video

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
11/02/2020, 14:10
Un blogger rus a simulat că suferă de coronavirus în metroul din Moscova. Riscă până la 5 ani de închisoare. Video
Un blogger rus a simulat că suferă de coronavirus în metroul din Moscova *foto: captură Russia Today

Un blogger din Rusia ar putea să primească până la 5 ani de închisoare după ce a făcut o glumă oribilă în metroul din Moscova și a creat panică printre pasageri. Bărbatul, care purta o mască la gură, s-a prăbușit printre oameni și a simulat o criză, ca și cum ar fi fost infectat cu coronavirus.

Un blogger riscă să facă pușcărie după ce a mimat că are coronavirus în metroul din Moscova

Bloggerul Karomat Dzhaborov a mers îmbrăcat în negru și cu o mască medicală pe față într-un metrou, pe una dintre cele mai aglomerate linii din Moscova.

La un moment dat acesta s-a prăbușit brusc pe podea și a început să se zbate ca și cum ar fi avut o criză. Câțiva pasageri s-au grăbit să îi ajute, dar apoi au fugit panicați și urlau „Coronavirus! Coronavirus!” Ceillați pasageri au rupt-o la fugă și au coborât din metrou la următoarea stație, arată Russia Today.

Imaginile au fost postate pe internet de către Dzhaborov în urmă cu câteva zile și au ajuns chiar și în atenția poliției, care nu au găsit nimic de râs în gestul tânărului. Astfel, blogger-ul, dar și doi complici, au fost arestați de către autorități.

Cum se apără blogger-ul rus care a simulat că are coronavirus

Avocatul lui Dzhaborov a declarat că bloggerul nu se aștepta ca filmulețul să aibă astfel de consecințe și susținea că intențiile sale nu au fost rele.

„Scopul a fost de a atrage atenţia publicului asupra lipsei măştilor sanitare şi asupra problemei coronavirusului”, a explicat avocatul tânărului.

Deocamdată în Rusia au fost înregistrate două cazuri de coronavirus. Ambii pacienţi sunt cetăţeni chinezi care au ajuns recent în ţară. Aceştia au fost plasaţi în carantină cu o formă moderată a bolii şi sunt acum gata de externare, potrivit autorităţilor ruse.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×