Un bebeluș din Portugalia s-a născut fără chip. Părinții dau vina pe un medic

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
23/10/2019, 21:35
Un bebeluș din Portugalia s-a născut fără chip. Părinții dau vina pe un medic
S-a născut copilul fără chip. Cazul șocant a avut loc în Portugalia. Sursa foto: bursa.ro

Părinții unui bebeluș din Portugalia s-au revoltat împotriva medicului care le-a adus pe lume băiețelul, după ce acesta s-a născut, în mod surprinzător, fără chip. Sub presiunea opiniei publice, Colegiul Medicilor a luat decizia de a-l suspenda pe obstreticianul acuzat de neglijență, pe motiv că nu a observat malformațiile pruncului. Cazul reprezintă o premieră în lumea medicală și a bulversat întreaga țară.

Medic suspendat după ce un bebeluș s-a născut fără chip

Ca urmare a  hotărârii adoptate în unanimitate de Consiliul disciplinar al Colegiului Medicilor din Portugalia în cursul zilei de marți, 22 octombrie, medicul nu va mai avea dreptul de a-și exercita profesia pe o perioadă de șase luni. De remarcat este faptul că pe numele său existau deja alte şase plângeri, cea mai veche dintre acestea datând din anul 2013. Totodată, părinții copilului au depus plângere penală împotriva medicului obstretician, astfel că organele abilitate au deschis la rândul lor o anchetă în acest caz.

Există dovezi solide de neglijenţă din partea doctorului Artur Carvalho care pot conduce la o sancţiune disciplinară”, a declarat Alexandre Valentim Lourenço, preşedintele consiliului din cadrul Colegiului Medicilor pentru regiunea de sud. Având în vedere că incidentul „are repercusiuni asupra reputaţiei medicilor”, dar şi „pentru a linişti gravidele”, se impunea o astfel de măsură, a mai spus acesta pentru televiziunea publică din Portugalia.

Micuțul a provocat un scandal imens. Sursa foto: digi24.ro
Micuțul a provocat un scandal imens. Sursa foto: digi24.ro

Tot în Portugalia, un bebeluș s-a născut fără nas și ochi

În altă ordine de idei, pe 7 octombrie, părinţii lui Rodrigo, un bebeluş fără nas şi ochi şi căruia îi lipseşte o parte din craniu, au descoperit malformaţiile acestuia în momentul naşterii, la spitalul Sao Bernardo din Setubal, oraş aflat la aproximativ 40 de kilometri sud de capitala Lisabona. Cazul îl are în centru pe același Doctor Artur Caravalho, care a monitorizat sarcina într-o clinică privată din Setubal, unde a efectuat cele trei ecografii obligatorii, fără a depista, însă, problemele.

Mai mult decât atît, alertat asupra unei posibile anomalii a fătului în a şasea lună de sarcină, obstetricianul a oferit asigurări că situația este sub control, iar micuțul se va naște perfect sănătos. În momentul de față, bebelușul Rodrigo se află internat la Setubal, în secţia de pediatrie a spitalului în care s-a născut.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×