Un bebeluș din Bacău este suspect de coronavirus. Autoritățile fac analize acum

Un bebeluș din Bacău este suspect de coronavirus. Autoritățile fac analize acum
Un bebeluș din Bacău este suspect de coronavirus. Sursa foto: digi24.ro

Un bebeluș din România este suspectat că ar fi purtător de coronavirus! Micuțul a călătorit în weekend împreună cu părinții săi în Italia! Copilul prezintă simptome ale temutului coronavirus.

Un bebeluș din Bacău este suspect de coronavirus

Bebelușul de doar câteva luni este din Comănești, județul Bacău, și a fost dus la Spitalul Județean de Urgență, împreună cu mama sa. Copilul era răcit și a călătorit, împreună cu familia, în weekend, în regiunea italiană Veneto.

”Este în drum, de la Comănești, spre spital. Are o patologie preexistentă, o viroză respiratorie, de aproximativ o lună de zile. În acest weekend a fost plecat cu părinții în regiunea Veneto.

Bebelușul și mama sa urmează să fie supuși unor teste care vor spune dacă sunt purtători de coronavirus

Când s-au întors, marți, noi i-am preluat în monitorizare. Astăzi (joi, n.r.), când mama copilului a fost sunată, a spus că se simte mai rău”, a declarat directorul DSP Bacău, Alin Năstase.

Potrivit Direcției băcăuane de sănătate publică, bebelușul are mai puțin de un an, iar internarea este o măsură de precauție.

Italia e țara europeană cel mai grav afectată de epidemie – cel puțin 14 persoane au murit, de la declanșarea epidemiei, iar 300 de persoane sunt purtătoare ale virusului, printre care se numără și patru copii.

Și în România a apărut primul caz de coronavirus, la un tânăr de 25 de ani, care a intrat în contact cu un italian de 71 de ani care a călătorit recent în România, apoi a fost depistat ca fiind purtător de virus după ce a ajuns în Italia.

Între timp, numărul țărilor unde își face simțită prezența coronavirusul crește de la o zi, la alta. Două persoane au fost infectate cu Covid-19 în Tirol, land situat în zona de vest a Austriei. Una dintre cele două persoane ar fi călătorit recent în Italia.

De asemenea, în Croația a fost depistat primul caz de infecție cu noul coronavirus. Este vorba despre un tânăr care a vizitat Milano.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×