Un bărbat a murit după ce a fost lins de câine. S-a ales cu o infecţie care i-a fost fatală

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
23/11/2019, 14:10
Un bărbat a murit după ce a fost lins de câine. S-a ales cu o infecţie care i-a fost fatală
Un bărbat a murit după ce a fost lins pe față de câinele său. Sursa foto: bbc.com

Un bărbat din Germania a murit în mod straniu, la scurt timp după ce a fost lins pe față de propriul câine, gest banal prin care animalele de companie își exprimă adesea afecțiunea față de stăpânii lor. În vârstă de 63 de ani, acesta s-a ales cu o infecție groaznică, transmisă prin saliva simpaticului patruped. Înainte de a se stinge din viață, a stat internat în spital mai multe săptămâni cu diverse diagnostice, de la pneumonie la gangrenă. Cazul absolut neobișnuit a făcut înconjurul lumii, fiind publicat în European Journal of Case Reports in Internal Medicine.

Cazul straniu al unui bărbat care a murit după ce a fost lins de câine

Potrivit medicilor din Bremen, este vorba despre Capnocytophaga canimorsus, o bacterie ce se transmite în mod normal prin muşcăturile câinilor, însă în cazuri mai rare se poate transmite şi prin salivă, în urma unei simple atingeri. Bărbatul s-a prezentat la spital cu simptome specifice gripei, precum febră şi tuse. Până ca medicii să-i stabilească, însă, diagnosticul și tratamentul, a făcut septicemie.

Starea s-a agravat în scurt timp, iar o iritație severă se răspândea zi după zi pe față și mâini. De asemenea, acuza dureri groaznice la nivelul sistemului nervos și răni deschise la nivelul picioarelor. Pielea începuse deja să-i putrezească, iar în scurt timp, pacientul a intrat în stop cardio-respirator și nu a mai putut fi salvat.

Chiar dacă a fost la un pas de moarte, un bărbat din SUA refuză să renunțe la animalul de companie

Una dintre victimele acestei bacterii periculoase este și Greg Manteufel, în vărstă de 49 de ani, din Wisconsin, Statele Unite ale Americii. Din fericire, a scăpat cu viață și, chiar dacă și-a pierdut membrele din cauza germenului transmis prin saliva câinelui, refuză categoric să se despartă de animalul său de companie.

A crezut inițial că suferă de gripă, dar adevărul era unul mult mai rău. Medicii i-au făcut analizele de sânge și au găsit capnocitofagă, care a provocat sepsis, o infecție severă a sângelui ce a dus la scăderea tensiunii arteriale și la degradarea organelor sale. Medicii au concluzionat  că a contractat afecțiunea de la câinele său, Ellie. Deși i-au sugerat să renunțe la simpaticul patruped, bărbatul nu vrea să-l părăsească.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×